Τέσσερις άξονες για μια πολιτική συμφωνία έθεσε στην εισήγησή του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Ρέππας.

Ο πρώτος άξονας, σύμφωνα με τον κ. Ρέππα, κατά σειρά προτεραιότητας και αξιολόγησης, θα πρέπει να είναι πρώτα η χώρα, μετά η κυβέρνηση, μετά το κόμμα, μετά τα πρόσωπα. Ο δεύτερος άξονας αφορά την υπεράσπιση του έργου της διετίας «με αυτοκριτική στάση, με συναίσθηση της κρίσης που βιώνουν οι συμπολίτες μας». Ο τρίτος αφορά την ενότητα του Κινήματος: «Είμαστε όλοι μαζί στο ΠΑΣΟΚ σήμερα και θα είμαστε όλοι μαζί στο ΠΑΣΟΚ αύριο» και ο τέταρτος άξονας αφορά τις διαδικασίες. «Οι διαδικασίες μας είναι δημοκρατικές, είναι ανοιχτές, είναι καταστατικές. Δεν είναι διευθετήσεις φεουδαρχών και οπλαρχηγών της πολιτικής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στο νέο πρόγραμμα που θα υπογράψει η χώρα, ο κ. Ρέππας είπε ότι αυτό δεν είναι πρόγραμμα γι’ αυτήν την κυβέρνηση, αλλά πρόγραμμα της χώρας για τα επόμενα χρόνια.

«Ουδείς μπορεί στο βαθμό που στηρίζει και συμμετέχει σε αυτήν την κυβέρνηση, να αποστεί από την ευθύνη να συμπράξει ώστε να υπάρξει αυτό το πρόγραμμα. Όποιος το επιχειρήσει, ουσιαστικώς, υπονομεύει τη δυνατότητα της χώρας να υπογράψει μια νέα δανειακή σύμβαση. Δηλαδή, υπονομεύει τη σταθεροποίηση της χώρας», ανέφερε ο κ. Ρέππας, προσθέτοντας ότι «ακόμα και η αίσθηση προσωρινότητας που έχει επικρατήσει, δυσκολεύει τους χειρισμούς της κυβέρνησης».

«Όσον αφορά στο Κίνημά μας, είμαστε σε μια διάσταση με τον πυρήνα των πολιτικών αρχών και του προγραμματικού λόγου μας, όχι μόνο γι’ αυτά που κάναμε ή δεν κάναμε, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο διαχειριστήκαμε τη σχέση μας με τηνκοινωνία και ιδίως την εκλογική βάση μας» είπε ο κ. Ρέππας. Επίσης ανέφερε ότι αυτή την περίοδο κάποιοι προτάσσουν τους προσωπικούς τουςσχεδιασμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά την διετή κυβερνητική θητεία του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ρέππας είπε ότι αυτή δεν πρέπει ούτε να εξωραΐζεται, ούτε να κατατάσσεται στις «μελανές σελίδες» της πολιτικής ζωής και της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι αν η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν είχε αναλάβει δράσεις, η χώρα θα είχε καταρρεύσει, και τονίζοντας ότι «αυτή η διετία είναι διετία ΠΑ.ΣΟ.Κ. Είναι δική μας διετία. Οφείλουμε να την υπερασπιστούμε, όπως προείπα, με σεμνή στάση. Πράγματι, λόγω της κρίσης η πολιτική μας ετεροπροσδιορίστηκε σε μεγάλο βαθμό. Αλλά εμείς πήραμε τις αποφάσεις. Μην παριστάνουμε ότι ήμασταν απόντες. Διαφορετικά, δεν έχει νόημα να παρουσιαστούμε στον ελληνικό λαό ζητώντας τη στήριξή του».

Ο κ. Ρέππας εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι ο Γιώργος Α. Παπανδρέου θα είναι στην πρώτη γραμμή για την χώρα, την κυβέρνηση και τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, όπως και την πεποίθησή του ότι «οι λύσεις για το παρόν και το μέλλον θα έρθουν και πάλι από το ΠΑΣΟΚ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης