Ιδιαίτερη σημασία αποδίδει στις ένοπλες δυνάμεις της Κύπρου ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας και Πρόεδρος ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, αφού, όπως είπε, για να μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε μέσα από ένα ειρηνικό διάλογο για τη λύση του Κυπριακού χρειάζεται ταυτόχρονα να νοιώθουμε ότι έχουμε και ισχυρή αμυντική θωράκιση.

Ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος μιλούσε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του την Παρασκευή σε στρατόπεδα στην περιοχή Μαθιάτη, ανέφερε ότι «θα δώσουμε έμφαση στις προσπάθειες για εξεύρεση ειρηνικής λύσης, αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι: Τα όσα είπε ο κ. Μπαγίς, είτε οποιοσδήποτε άλλος παράγων, είτε των Ηνωμένων Εθνών είτε άλλως πως, οι σχεδιασμοί που γίνονται εν τη απουσία μας δεν πρόκειται ούτε να μας δεσμεύσουν, ούτε και μας δεσμεύουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνέχισε λέγοντας ότι «αυτοί που θα αποφασίσουν, είναι το Εθνικό Συμβούλιο και η πολιτική ηγεσία». Αν και εφόσον, ανέφερε, «δημιουργηθούν οι κατάλληλες εκείνες συνθήκες ενός ουσιαστικού διαλόγου που θα μπορέσει να επιτρέψει την ελπίδα ότι θα υπάρξει μια ευτυχής κατάληξη στην νέα προσπάθεια που θα καταβάλουμε».

Συνεπώς, είπε, «και ποτέ χωρίς να θέλω να πολιτικολογήσω, ένα θέλω να διαβεβαιώσω τα στρατευμένα νιάτα είτε της Κύπρου, είτε τα εξ Ελλάδος καταγόμενα, ότι πολιτική μας θα είναι η διασφάλιση των σημαντικών παραμέτρων που αφορούν τη λύση του κυπριακού προβλήματος με ενεργό εμπλοκή, όπως εμείς το θέλουμε και θα το επιδιώξουμε, της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, «η κατοχική δύναμη θα πρέπει να είναι υπόλογος για τις όποιες προτάσεις καταθέτει η άλλη πλευρά».

Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας ανέφερε επίσης ότι «αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στις ένοπλες δυνάμεις μας», εξηγώντας ότι «για να μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε μέσα από ένα ειρηνικό διάλογο, για να λυθεί το Κυπριακό, χρειαζόμαστε ταυτόχρονα να νιώθουμε ότι έχουμε και ισχυρή αμυντική θωράκιση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στην Κύπρο, ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε την επιθυμία όλων των Ελληνοκυπρίων να δουν την πατρίδα τους να απαλλάσσεται από τα κατοχικά στρατεύματα, να δημιουργούνται οι συνθήκες μιας επανένωσης και ειρηνικής συμβίωσης, αλλά το πιο σημαντικό, το νέο καθεστώς πραγμάτων η κατάσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας να είναι ένα καθόλα ευρωπαϊκό κράτος, το οποίο να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες όλων των Ευρωπαίων πολιτών της.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο Πρόεδρος ΔΗΣΥ προσέφερε στις Μονάδες ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Πηγή: ikypros.com
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης