Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, για ακόμη μία φορά, τόνισε ότι οι τελικές αποφάσεις σχετικά την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, θα ληφθούν από την ελληνική κυβέρνηση.

«Ο στόχος που μπήκε είναι ενδεικτικός, δεν υπάρχει απόφαση συγκεκριμένη πώς θα αξιοποιηθεί αυτή η περιουσία. Ο πήχης είναι υψηλός, τον βάλαμε όμως εμείς. Είναι υψηλός γιατί και οι προσδοκίες που έχουμε πλέον από την πορεία της χώρα μας είναι υψηλές», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφορικά με το στόχο της κυβέρνησης να αξιοποιήσει δημόσια περιούσια ύψους 50 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι δεν υπάρχει θέμα νομιμοποίησης αυτής της απόφασης και ότι είναι ένας από τους πολλούς στόχους που έχουν μπει. «Η απόφαση ήταν δική μας και γι αυτό είπαμε ξεκάθαρα ότι η στάση των εκπροσώπων της τρόικα ήταν απαράδεκτη» και «από τη στιγμή που υπερέβησαν το μέτρο υπήρξε και η ανάλογη αντίδραση», είπε.

Επιπλέον, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι σαφώς και υπάρχει η νομιμοποίηση όλου του υπουργικού συμβουλίου και του ΠΑΣΟΚ στο να αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία και ότι «τα επιμέρους είναι θέμα συζήτησης και συνεργασίας πολλών υπουργείων».

Ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι ο στόχος των 50 δισ. ευρώ “είναι ρεαλιστικός, είναι όμως ενδεικτικός και όχι περιοριστικός” και δείχνει την κατεύθυνση της κυβέρνησης να περάσει σε μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές και στην αξιοποίηση της περιουσίας της χώρα μας. Επεσήμανε δε ότι «δεν μιλάμε για πωλήσεις, για ξεπούλημα, αλλά για αξιοποίηση που έχουμε άμεση υποχρέωση σχεδιασμένα να την βάλουμε μπρος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παραπέμποντας σε δηλώσεις του πρωθυπουργού και άλλων πολιτικών αρχηγών, ανέφερε ότι κατά τους υπολογισμούς η δημόσια περιουσία που είναι για εκμετάλλευση ξεπερνά τα 270 δισ. ευρώ.

Ερωτηθείς γιατί καθυστέρησε η κυβέρνηση να αντιδράσει στις δηλώσεις της τρόικας, ο κ. Πεταλωτής τόνισε εκείνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι όχι να αποφασίζει «εν θερμώ», αλλά «με δυναμικότητα, αποφασιστικότητα και μέτρο που επιβάλουν οι συνθήκες που πολιτευόμαστε, να αντιδρούμε όσον αφορά στα εθνικά μας συμφέροντα». Πρόσθεσε δε ότι η ΝΔ αντέδρασε την άλλη μέρα το μεσημέρι.

Σε σχετική ερώτηση, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου «σαφώς και απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού όπως και όλοι οι άλλοι υπουργοί».

Για το εάν η κυβέρνηση καλύπτεται από την ανακοίνωση της τρόικας, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι δεν είναι θέμα κάλυψης και τόνισε πως η ανακοίνωση που εξέδωσε η τρόικα και οι συνομιλίες που είχαν οι επικεφαλής της με τον πρωθυπουργό δείχνει ότι πραγματικά αντελήφθησαν ότι υπερέβησαν κάποια όρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης