«Δεν συζητάμε για ανασχηματισμό»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010, 17:33
«Δεν συζητάμε για ανασχηματισμό»
Απέρριψε για ακόμη μία φορά σήμερα ο Γιώργος Πεταλωτής τα σενάρια περί επερχόμενου κυβερνητικού ανασχηματισμού.

«Δεν μας αφορά ο ανασχηματισμός. Είναι συζητήσεις οι οποίες θεωρητικώς μπορεί να είναι σε κάποιους ευχάριστες ή να είναι λίγο πιπεράτες σε όλους μας. Δεν είναι προτεραιότητα ο ανασχηματισμός μας, δεν συζητάμε για ανασχηματισμό» δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να χρησιμοποιήσει κατά τα ειωθότα τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, για να προχωρήσει σε εξαγγελίες, «οι οποίες», όπως είπε, «πολλές φορές δεν υλοποιούνται κιόλας».

«Εμάς μας ενδιαφέρει να ανασύρουμε εκείνα τα στοιχεία τα οποία θα υλοποιήσουμε, έτσι ώστε να δώσουμε στον αδύναμο μέσο πολίτη εκείνες τις ελαφρύνσεις και εκείνες τις διαστάσεις της πολιτικής μας, που να τον καταστήσουμε πιο ασφαλή, να του δώσουμε μια καλύτερη υγεία, να του δώσουμε μια καλύτερη παιδεία, να υπάρχει μια προστασία σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε πραγματικά να μιλάμε για ένα κοινωνικό κράτος, στα πλαίσια βέβαια και στα περιθώρια που μας έχει αφήσει αυτή η κρίση» είπε ο κ. Πεταλωτής.

Επιπλέον, σημείωσε ότι «σε όλους τους τομείς υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης: Ακόμη και για τις συντάξεις, ακόμη και για τα επιδόματα, ακόμα και για ζητήματα, τα οποία φαίνεται ότι είναι αρκετά μονολιθικά και μονοδιάστατα. Επιτέλους, θα πρέπει να κάνουμε διαχωρισμό, για να δούμε τι είναι κοινωνικά δίκαιο».

«Έχει χάσει τον μπούσουλα η ΝΔ»

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να ασκήσει δριμύτατη κριτική στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι «η χώρα, με τις παθογένειες των δεκαετιών, δέχθηκε ένα πολύ μεγάλο πλήγμα με τη διακυβέρνηση της ΝΔ, η οποία κυβερνούσε χωρίς να επικαλείται στην πολιτική της τις συνέπειες από μια άσκηση πολιτικής, η οποία δεν είχε καμία σχέση ούτε με τις ανάγκες της χώρας, ούτε με το να προβλέπει το μέλλον και να υλοποιεί πολιτικές σωστές για τη χώρα. Άρα, άφησε τον πολίτη αθωράκιστο μπροστά στην κρίση».

Σχετικά, δε, με το χαρακτηρισμό «κυβέρνηση του μνημονίου» που έχει προσδώσει η ΝΔ, στην κυβέρνηση, ο Γ. Πεταλωτής δήλωσε ότι «θα περιμέναμε, ίσως, να τον ακούσουμε τον χαρακτηρισμό από το ΚΚΕ, όχι από τη ΝΔ. Και από την άλλη, προσπαθώντας να κάνουν μια πολύ ελληνοκεντρική στροφή στην κριτική τους, νομίζω ότι έχουν χάσει τον μπούσουλα: Η ΝΔ δεν έχει τοποθετηθεί επακριβώς για το μνημόνιο, όταν η ΝΔ είναι αυτή που μας προκάλεσε να βρισκόμαστε σε μια τέτοια κατάσταση που να χρειάζεται μνημόνιο. Κι εμείς λέμε ότι το να μιλάνε για ανένδοτο αγώνα κατά του μνημονίου είναι η μεγαλύτερη υποκρισία».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010, 17:33