Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη «δεν υπήρξε ποτέ, ούτε βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη», δήλωσε σήμερα η γερμανική κυβέρνηση, προσθέτοντας τη φωνή της στις διαψεύσεις των τελευταίων ημερών.

«Να λάβετε σοβαρά υπ΄όψιν τις διαψεύσεις… Μία τέτοια πληροφορία δεν έχει καμία σχέση με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος στο δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel της περασμένης Παρασκευής, το οποίο προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στις αγορές με την πληροφορία ότι η Ελλάδα εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την ζώνη του ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ελληνική κυβέρνηση διέψευσε κατηγορηματικά την υπόθεση αυτή, όπως έπραξαν και άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, μαζί με τον πρόεδρο του Eurogroupe Ζαν-Κλοντ Γιουνκερ, ο οποίος είχε το βράδυ της Παρασκευής σύσκεψη με τέσσερις υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία) κατά την οποία συζητήθηκε μεταξύ άλλων και το θέμα της Ελλάδας, σε μία συνάντηση που ενέτεινε τη φημολογία.

Αυτή η σύσκεψη ήταν «μία ανταλλαγή ιδεών, τίποτε παραπάνω», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η γερμανική κυβέρνηση αρνήθηκε να σχολιάσει γεγονότα που αφορούν την Ελλάδα, παραπέμποντας στην κοινή αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία θα εκτιμήσει μέχρι τον Ιούνιο τα αποτελέσματα του προγράμματος ανάταξης της δημοσιονομικής κατάστασης της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Περιμένουμε τα αποτελέσματα της αποστολής», δήλωσαν οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι.

Εάν η αποστολή φθάσει στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τους στόχους της μείωσης του χρέους και του ελλείμματος που έχουν τεθεί, «θα πρέπει να εξετάσουμε εάν υπάρχουν άλλα μέτρα που θα επιτρέψουν την αποκατάστασης της φερεγγυότητας» της χώρας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Οι προσδοκίες της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την ελληνική κυβέρνηση «είναι σχετικά απλές», υπογράμμισε: «εφαρμογή του προγράμματος (δημοσιονομικής ανάταξης) όπως έχει αποφασισθεί».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης