«Δεν ζητήσαμε παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011, 02:13
«Δεν ζητήσαμε παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας»
Σκληρή ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο πριν τις 02:00 τα ξημερώματα, δια μέσου του κ. Πεταλωτή, η ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την απαίτηση για ιδιωτικοποιήσεις, ύψους 50 δισ. ευρώ ως το 2015.

Στην ανακοίνωση η κυβέρνηση παραδέχεται ότι υπάρχει σχέδιο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, αλλά υπογραμμίζει με έμφαση ότι αυτό δεν ισοδυναμεί σε καμία περίπτωση με «εκποίηση κρατικής γης».

«Η συμπεριφορά των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, κατά τη συνέντευξή τους, ήταν απαράδεκτη. Τους ζητήσαμε να βοηθήσουν και τιμάμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας. Δεν ζητήσαμε όμως από κανέναν να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν τον ρόλο τους. Και αυτό θα το καταστήσουμε σαφές σε όλους τους εταίρους μας».

Στην ανακοίνωση-«βόμβα» αναφέρεται επίσης: «Έχουμε ανάγκη αλλά έχουμε και όρια. Και τα όρια της αξιοπρέπειάς μας δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανέναν. Εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό.

Ακόμη, η κυβέρνηση επανειλημμένως έχει τοποθετηθεί για την ανάγκη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, με όρους διαφάνειας, ώστε αυτή να συνεισφέρει στην ανάπτυξη αλλά και στη μείωση του δημόσιου χρέους. Επ' αυτού έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις καθώς και λεπτομερής σχεδιασμός σε βάθος πολλών ετών. Είναι προφανές βέβαια ότι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει εκποίηση δημόσιας γης. Εξ’ ίσου προφανές είναι ότι για τη λήψη αυτών των αποφάσεων μόνη αρμόδια είναι η ελληνική κυβέρνηση».

Διαβάστε επίσης:

Αποκρατικοποιήσεις μαμούθ ύψους 50 δισ. ευρώ, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011, 17:02

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011, 02:43