Δένδιας: Εκτροπή η άρνηση εξεταστικής

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016, 12:25
Δένδιας: Εκτροπή η άρνηση εξεταστικής
Η άρνηση εξεταστικής επιτροπής για το τρίτο μνημόνιο θα αποτελέσει εκτροπή, καθώς οι εξεταστικές επιτροπές είναι εργαλείο της μειοψηφίας για τον έλεγχο της πλειοψηφίας, επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Δένδιας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κατήγγειλε ηθελημένη καθυστέρηση της συζήτησης, τονίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να εξεταστεί «τι έγινε σε αυτήν τη σκοτεινή περίοδο».

«Δεν θέλω να επαναλάβω τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα τα καταργήσουμε όλα με ένα άρθρο σε μια μέρα, αλλά υπάρχουν πολλά που πρέπει να καταργηθούν μέσα σε μία μέρα», όταν έρθει η ΝΔ στην εξουσία, τόνισε ο Νίκος Δένδιας. Μεταξύ αυτών, και τον νόμο για τα κανάλια, καθώς, όπως είπε, η αρμοδιότητα πρέπει να επανέλθει στο ΕΣΡ, γιατί η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει νέα διαπλοκή με τους δικούς της όρους.

«Είναι άλλοι αυτοί που πρέπει να αποφανθούν για τον αριθμό των αδειών και όχι ο υπουργός Επικρατείας, είναι το ΕΣΡ» πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. «O κρατικός έλεγχος γίνεται διά της συνταγματικά κατοχυρωμένης ανεξάρτητης αρχής που είναι το ΕΣΡ, για να αποφευχθεί ο πειρασμός, έμμεσος ή άμεσος, των ΜΜΕ από την κυβέρνηση» εξήγησε. «Το φάσμα χωράει πολύ περισσότερα κανάλια, η κυβέρνηση θέλει λιγότερα» σημείωσε ο βουλευτής.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016, 12:44