Δένδιας: Η κυβέρνηση ένωσε τους δανειστές

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017, 11:03
Δένδιας: Η κυβέρνηση ένωσε τους δανειστές
«Παρά τις υπαρκτές διαφωνίες μεταξύ των δανειστών, η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να τους ενώσει, όσον αφορά στις απαιτήσεις από την Ελλάδα, στον χειρότερο δυνατό παρανομαστή» δήλωσε σε συνέντευξή του στην Εφ.Συν. ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Νίκος Δένδιας, ο οποίος επανάλαβε το αίτημα του κόμματος για διεξαγωγή εκλογών.

«Αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να κλείσει την αξιολόγηση, αναπόφευκτα θα πρέπει να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, όπως άλλωστε ζητάμε εδώ και αρκετό καιρό. Η εκκρεμότητα αυτή δεν είναι δυνατόν να παραταθεί», σημείωσε.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «με διαφορετική διαχείριση το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ διαφορετικό και πολύ καλύτερο» σε ότι αφορά στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και προσθέτει ότι «η χαμένη μέχρι στιγμής ευκαιρία συμμετοχής της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, η οποία θα έδινε "ανάσα" ρευστότητας στη χειμαζόμενη πραγματική οικονομία, είναι μια μόνο από τις μεγάλες συνέπειες της παράτασης της εκκρεμότητας».

Για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα εκτίμησε ότι «το πιθανό λάθος έγινε ίσως το 2010, όταν η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου τού άνοιξε την "πόρτα"». «Σήμερα δεν ξέρω κατά πόσο είναι ρεαλιστικό το σενάριο μιας αναδρομικής αλλαγής των συμμετεχόντων στο ελληνικό πρόγραμμα», ανέφερε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017, 11:05