Διακομματική συμφωνία σε θέματα δικαιοσύνης πρότεινε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του το πρωί στον Άρειο Πάγο.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε διαδοχικές συναντήσεις με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και την εισαγγελέα του Α.Π. Ευτέρπη Κουτζαμάνη, σε μια προσπάθεια, όπως δήλωναν στενοί του συνεργάτες, να δείξει πως η Δικαιοσύνη και η λειτουργία της αποτελούν μέγιστη προτεραιότητα για τον νέο πρόεδρο της ΝΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του κ. Μητσοτάκη τέθηκαν θέματα επιτάχυνσης της δικαιοσύνης, ουσιαστικής λειτουργίας των θεσμών, προστασίας της ανεξαρτησίας των δικαστικών λειτουργών, αλλά και ζητήματα που σχετίζονται με τη διασφάλιση συνθηκών απρόσκοπτης άσκησης των καθηκόντων τους, ειδικά σε υποθέσεις που σχετίζονται με οικονομικά σκάνδαλα και καταχραστές του Δημοσίου.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου πρότεινε να υπάρξει διακομματική συμφωνία για να στηριχθεί ο θεσμός της Δικαιοσύνης, ενώ στη συνάντησή του με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έθεσε και το θέμα της αποφυλάκισης του Γιώργου Ρουπακιά που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, εκφράζοντας τη βούλησή του να συμβάλει για τη βελτίωση τόσο της ποιότητας όσο και του χρόνου απονομής της δικαιοσύνης.

Τόσο η πρόεδρος όσο και η εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη και το έντονο ενδιαφέρον του για τα θέματα της δικαιοσύνης, σημειώνοντας πως επέλεξε να συναντηθεί με την ηγεσία του Αρείου Πάγου λίγες μόνον εβδομάδες μετά την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Μητσοτάκη-Θάνου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης