«Διαξιφισμοί» για τον σύμβουλο Κιμ Γκλεν

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016, 21:53
«Διαξιφισμοί» για τον σύμβουλο Κιμ Γκλεν
Ως σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών προσελήφθη το γραφείο του ο κ. Κιμ Γκλεν, με σύμβαση η οποία υπεγράφη το περασμένο καλοκαίρι, ενημέρωσε την Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απαντώντας σε ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων του αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη.

Ο κ. Τσακαλώτος αφού τόνισε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη στους δημόσιους υπάλληλους, εξήγησε πως ταυτοχρόνως έχει ανάγκη εξειδικευμένων συμβούλων και επισήμανε ότι «η διαφορά με την προηγούμενη κυβέρνηση» είναι ότι από το καλοκαίρι σχετική ΠΝΠ έθεσε το πλαίσιο μέσα στο οποίο το ΚΥΣΟΙΠ μπορεί να αναθέσει έργα για την υποστήριξη της διαπραγμάτευσης με κάλυψη από τον προϋπολογισμό η οποία και εξειδικεύτηκε με ξεκάθαρη ρύθμιση και με διαφάνεια προσφάτως. «Παρότι προσπαθούμε να κάνουμε οικονομίες και να μην αναθέτουμε έργα χωρίς λόγο, είναι αλήθεια ότι έχω αισθανθεί στη διαπραγμάτευση απέναντί μου ότι έχουμε ανθρώπους με περισσότερους συμβούλους και περισσότερα όπλα», είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Όπως ενημέρωσε δε, το γραφείο του κ. Κιμ Γκλεν έχει τεράστια εμπειρία σε πάρα πολλά ζητήματα και αξιοποιείται από το υπουργείο Οικονομικών και άλλα υπουργείο σε ζητήματα κεφαλαιαγορών, ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, κόκκινα δάνεια, διαπραγμάτευση για χρέος και διαπραγμάτευση για τα άλλα θέματα.

Η απάντησή του, ωστόσο δεν ικανοποίησε τον ερωτώντα βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος εξεμάνη λέγοντας πως θα αποχωρούσε από την αίθουσα αν δεν σεβόταν την Βουλή δεδομένου ότι «δεν εγκάλεσε τον υπουργό για αδιαφανή σύμπραξη για να δώσει τέτοια αόριστη απάντηση, του ζήτησε συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία και δεν παραχώρησε στη Βουλή όπως οφείλει». Όπως ανέφερε ο κ. Κακλαμάνης, μετά από οκτώ αναβολές σε μια ερώτηση που έχει καταθέσει από την θητεία του κ. Βαρουφάκη, σήμερα ο Ευ. Τσακαλώτος και πάλι δεν έδωσε στην Βουλή την σχετική σύμβαση και δεν δεσμεύτηκε ότι θα την καταθέσει ώστε να ενημερωθεί το Σώμα για το χρηματικό ποσό που εισπράττει το γραφείο του συμβούλου. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, ζήτησε επίσης από τον υπουργό να επιβεβαιώσει ή όχι δημοσιεύματα σχετικά με την απαίτηση του συγκεκριμένου συμβούλου 375.000 ευρώ για τις υπηρεσίες του επί Γ. Βαρουφάκη κι αν του καταβλήθηκαν τα χρήματα και αν η αμοιβή του για την συμμετοχή του στην διαπραγμάτευση ορίζεται σε 800.000 ευρώ.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016, 21:57