Ανέβηκαν οι τόνοι σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή, μεταξύ του προέδρου της Βουλή Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, με αφορμή τον προγραμματισμό της συζήτηση και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου που αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του Σαββατοκύριακου.

Συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε επίθεση κατά του κ. Μεϊμαράκη, καθώς το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ξεκινά το συνέδριο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», την ώρα που ο πρόεδρος της Βουλής συντόνιζε τις εργασίες του Κοινοβουλίου εν όψει της κατάθεσης του κρίσιμου πολυνομοσχεδίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε προγραμματισμένο συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων εδώ και έξι μήνες, έχω ενημερώσει, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ εμβόλιμα συνεδρίαση» δήλωσε ο κ. Καμμένος και τόνισε «Η δημοκρατία παραβιάζεται ασύστολα, ευθύνη έχει προσωπικά ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης».

«Ποτέ δεν υπήρξε συνεδρίαση της Ολομέλειας Κυριακή των Βαΐων» φέρεται να είπε ο κ. Καμμένος και συμπλήρωσε «Δεν έχει γίνει ποτέ να απαγορεύουν σε ορθόδοξο βουλευτή να πάει στην εκκλησία».

Ευθύς αμέσως ο κ. Μεϊμαράκης ανέβηκε στην έδρα και εξήγησε πως προσπαθεί να βρει λύσεις με συναίνεση, τονίζοντας ότι το πότε θα κατατεθεί ένα νομοσχέδιο και με ποια διαδικασία δεν είναι αρμοδιότητα του προεδρείου, αλλά της κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν αποδέχομαι τέτοιες κατηγορίες και όταν μιλάμε δημοσίως να είστε το ίδιο προσεκτικός» απάντησε ο κ. Μεϊμαράκης σε έντονο ύφος στον κ. Καμμένο και πρόσθεσε «Εγώ δεν αντιδικώ με πρόεδρο κόμματος, αλλά δεν μπορεί να με εγκαλούν για θέμα που δεν έχω ευθύνη κι εγώ σας εγκαλώ ότι χρησιμοποιείτε την Ολομέλεια με επικοινωνιακή τακτική για το συνέδριο. Θα πρέπει να ντρέπεστε. Για ό,τι συμβαίνει στη Βουλή αναλαμβάνω πλήρως ευθύνη».

Ο κ. Καμμένος άρχισε να διαμαρτύρεται όρθιος, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος να του απαντήσει: Καθίστε κάτω. Όταν θα απευθύνεστε στον πρόεδρο της Βουλής, να το κάνετε με τη σοβαρότητα και σεμνότητα που απαιτείται… και ευχαριστώ που ζητήσατε συγγνώμη.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης