«Η κίνηση του πρωθυπουργού είναι μια κίνηση μεγάλης εξωστρέφειας. Η Ελλάδα είναι μια αξιόπιστη χώρα και επιλέγει να διαγωνιστεί σε διεθνές επίπεδο» δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ για την υποψηφιότητα της για πρόεδρος του ΟΟΣΑ.

«Μπορούμε να δώσουμε πολλά στους διεθνείς οργανισμούς. Είμαστε μια χώρα που ερχόμαστε από πολύ μακριά, με πολύ μεγάλο σεβασμό σε όλα τα σημεία του πλανήτη» είπε και τόνισε «η Ελλάδα ξεκίνησε αναπτυσσόμενη και σε 50 χρόνια έγινε ανεπτυγμένη. Έχουμε μεγάλη εμπειρία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυρία Διαμαντοπούλου εξήγησε ότι μπορούμε να μεταφέρουμε την εμπειρία μας σε διεθνές επίπεδο ακόμα και για τις πρόσφατες εξελίξεις.  «Διαχειριστήκαμε μια κρίση, δείξαμε ανθεκτικότητα στους θεσμούς, αυτά που συμβαίνουν τώρα με τη Χρυσή Αυγή δείχνουν ότι οι θεσμοί μας είναι ανθεκτικοί» υπογράμμισε.

Η πρώην ευρωπαίος επίτροπος αναφέρθηκε και στο παρασκήνιο της επιλογής της από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είπε ότι ο πρωθυπουργός την πήρε τηλέφωνο και της έδωσε ένα διάστημα για να το σκεφτεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Απάντησα θετικά και τώρα ετοιμαζόμαστε» είπε η Άννα Διαμαντοπούλου.

Σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας, διευκρίνισε ότι οι  εκπρόσωποι των 37 κρατών – μελών του ΟΟΣΑ, θα ακροαστούν τους υποψηφίους, θα ψηφίζουν, θα απορρίπτουν και τον προσεχή Μάρτιο θα γίνει η τελική επιλογή.

«Αυτό που θα μετρήσει στις διαδικασίες θα είναι το βιογραφικό του κάθε υποψηφίου, αλλά βεβαίως θα παίξουν ρόλο και οι κυβερνητικές συμμαχίες» δήλωσε.

Σε ερώτηση για το πώς σχολιάστηκε η υποψηφία της από στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και για τη δήλωση Γεννηματά ότι η Διαμαντοπούλου έχει φύγει επτά χρόνια από το ΠΑΣΟΚ, η πρώην Επίτροπος της ΕΕ απάντησε ότι κατανοεί την κομματική κουζίνα αντιδράσεων, αλλά  η μεγάλη εικόνα είναι ότι θα γίνει μια εθνική προσπάθεια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης