«Διαπραγματευτικό όπλο η έκθεση του ΔΝΤ»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 8 Ιουνίου 2013, 17:20
«Διαπραγματευτικό όπλο η έκθεση του ΔΝΤ»
Διαπραγματευτικό όπλο για την κυβέρνηση θεωρεί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Real News».

Ο κ. Κουβέλης σημειώνει πως «από τη στιγμή που οι δανειστές μας παραδέχονται -για δικούς τους λόγους - το λάθος τους, είναι προφανές ότι πρέπει να γίνουν διορθώσεις».

Παράλληλα, ζητεί μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κανένα πρόσθετο μέτρο για μισθωτούς και συνταξιούχους.

«Η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας μπορεί και πρέπει να οδηγήσει σε αναπτυξιακά μέτρα, προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να κινηθεί η αγορά. Στην κατεύθυνση αυτή, η χώρα μας πρέπει να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τόσο για την ανάπτυξη όσο και για την αντιμετώπιση της ανεργίας» τονίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ωστόσο, σημειώνει ότι εν όψει και των ευρωεκλογών οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συμμαχίες και προϋποθέσεις για να αντιμετωπιστούν οι συντηρητικές πολιτικές που εφαρμόζονται.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 8 Ιουνίου 2013, 17:20