Τέλος στα σενάρια για αλλαγή του εκλογικού νόμου και πρόωρες εκλογές έβαλε, τη Δευτέρα, το Μέγαρο Μαξίμου. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ερωτηθείς για πιθανές αλλαγές στον εκλογικό νόμο, απάντησε: «Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους. Θα γίνουν με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο και θα κερδηθούν με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο από τη ΝΔ».

Εξάλλου, στον «πρωινό καφέ» της Δευτέρας συζητήθηκαν τα σενάρια και το κλίμα που δημιουργείται και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε τέλος στη συζήτηση αποκλείοντας οποιαδήποτε αλλαγή του εκλογικού νόμου. Κάτι τέτοιο – σύμφωνα με εκτιμήσεις του κυβερνώντος κόμματος- θα έθετε σε αμφισβήτηση τη δυναμική της ΝΔ να κερδίσει με καθαρή διαφορά τις εκλογές και θα άνοιγε παράθυρο για νέα σενάρια αμφισβήτησης της πολιτικής κυριαρχίας της κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι όταν έρθει η ώρα των εκλογών, οι πολίτες θα κρίνουν το έργο που έχει γίνει σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον, θα αξιολογηθεί θετικά από τους πολίτες και θα δώσουν μια νέα τετραετία στον κ. Μητσοτάκη. Επίσης, μπροστά στο δίλημμα σταθερότητα και ευημερία με μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ή αστάθεια και κίνδυνοι από συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, η απάντηση θα είναι το πρώτο.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης