Διαψεύδονται τα περί μυστικής συμφωνίας με το ΔΝΤ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012, 15:02
Διαψεύδονται τα περί μυστικής συμφωνίας με το ΔΝΤ
Διαψεύδει το Υπουργείο Οικονομικών πρωτοσέλιδο δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο υπάρχει «κρυφή συμφωνία» του υπουργού Οικονομικών με το ΔΝΤ για την επιβολή νέων φορολογικών μέτρων.

«Βασιλικότερος του Βασιλέως σε σχέση με τη ΝΔ, ο ''Ελεύθερος Τύπος'' αποσιωπά κατά τρόπο προσβλητικό για τη νοημοσύνη των αναγνωστών του το γεγονός ότι εδώ και εβδομάδες διεξάγεται, και μάλιστα σε πολύ καλό κλίμα, διάλογος μεταξύ των δύο κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα συναινετικό, σταθερό και μακροχρόνιο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα» δηλώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ακόμη ότι το δημοσίευμα «αποσιωπά, επίσης, το γεγονός ότι στις συζητήσεις αυτές λαμβάνονται υπ' όψιν όλες οι παράμετροι, μεταξύ των οποίων και οι προτάσεις που έχουν γίνει από την ομάδα τεχνικής βοήθειας του ΔΝΤ, προτάσεις οι οποίες δεν έγιναν για να εφαρμοστούν οπωσδήποτε, αλλά για να ληφθούν κι αυτές υπ' όψιν, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι της χώρας και η ανάγκη να υπάρξει επιτέλους ένα απλό, εύληπτο, σταθερό, δίκαιο, ορθολογικό, αναπτυξιακό και κοινωνικά ευαίσθητο φορολογικό σύστημα».

«Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει ένας εκνευρισμός σε ορισμένους κύκλους, ο οποίος θα βαίνει αυξανόμενος, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να οδηγεί σε βάναυσες αλλοιώσεις της πραγματικότητας και προσβολές κατά της κοινής λογικής» καταλήγει ο υπουργός Οικονομικών.

Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012, 15:09