Τη διαβεβαίωση ότι ο Βόλος θα ενταχθεί στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, ακολουθώντας πρώτα μια διαδικασία ενστάσεων σε ότι αφορά την μη ένταξή του, έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος στην υφυπουργό Υποδομών Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Σε ανακοίνωση της κας Χρυσοβελώνη προς τα ΜΜΕ, αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τον αποκλεισμό του Δήμου Βόλου από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, η κ. Χρυσοβελώνη δήλωσε ότι ήδη έχει επικοινωνήσει με την αρμόδια υπουργό κ. Ράνια Αντωνοπούλου και της εξήγησε την κατάφορη αδικία που έχει υποστεί η πόλη του Βόλου από τον αποκλεισμό της στα αναμενόμενα κοινωφελή προγράμματα, ζητώντας τη να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διορθωθεί το θέμα που αφήνει στη λίστα της ανεργίας χιλιάδες νέους της περιοχής του Βόλου.»

Παράλληλα η υφυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρμόδιο υπουργό κ. Κατρούγκαλο, αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο οποίος διαβεβαίωσε την κ. Χρυσοβελώνη ότι προτάθηκε ως λύση, η διαδικασία των ενστάσεων κατά της απόφασης αποκλεισμού του Βόλου από τα αναμενόμενα κοινωφελή προγράμματα.

Ταυτόχρονα επισημαίνεται ότι στην τελευταία συνάντηση που είχε η υφυπουργός με τον εκτελών χρέη Δημάρχου Βόλου, κ. Θ. Θεοδώρου και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου δεν τέθηκε θέμα αδιαφορίας ούτε από το Δήμο αλλά ούτε και από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, παρά μόνο δήλωσε ότι η ίδια δεν ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο θέμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Χρυσοβελώνη δήλωσε ότι το θέμα εξετάζεται από την κυβέρνηση και ότι για να αντιμετωπιστεί επιβάλλεται να υπάρξει σύμπραξη και συνεργασία προς την κατεύθυνση αυτή προς όφελος των πολιτών του Βόλου.

ΠΗΓΗ: magnesianews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης