Διαβεβαιώσεις Βρούτση για τις συντάξεις και τα όρια ηλικίας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014, 12:22
Διαβεβαιώσεις Βρούτση για τις συντάξεις και τα όρια ηλικίας
Σφοδρή αντιπαράθεση προκάλεσε στη Βουλή το ασφαλιστικό σύστημα και οι συντάξεις, με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση να διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις και τον Δημήτρη Στρατούλη από τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εκθεμελιώνει το ασφαλιστικό σύστημα και να επαναλαμβάνει τις δεσμεύσεις του κόμματός του για επαναφορά των συντάξεων.

Ο κ. Βρούτσης διαβεβαίωσε πως «δεν πρόκειται να μειωθούν κύριες συντάξεις και δεν θα θιγούν τα όρια ηλικίας και δεν θα υπάρξει καμία νέα εισφορά για το ασφαλιστικό σύστημα» και παράλληλα σημείωσε ότι η ταμειακή ισορροπία των ταμείων είναι απόλυτα διασφαλισμένη και ότι ο συντελεστής βιωσιμότητα και νοικοκυρέματος που εφάρμοσε η κυβέρνηση «δεν ξαναδημιουργεί ελλείμματα και διασφαλίζει ότι οι επόμενες γενιές ελλήνων θα πάρουν και εφάπαξ και επικουρικές».

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την παρέμβαση του Δημήτρη Στρατούλη που αναρωτήθηκε «Η επικουρική που θα μειώνεται κάθε 3 μήνες και τα εφάπαξ που έγιναν 5 χιλιάδες ευρώ, γι αυτή τη διασφάλιση μιλάτε;» και αντέτεινε στις διαβεβαιώσεις του Υπουργού : «Δεν μας πείσατε ότι θα γίνουν αρνητικές αλλαγές αλλά ενισχύσατε του φόβους μας γιατί δεν είπατε αν δέχεστε ή όχι αυτά που ζητά η τρόικα. Στο Παρίσι δεν διαπραγματεύτηκε για το ασφαλιστικό και δεν είπατε «όχι» στις απαιτήσεις της τρόικας».

Τα πνεύματα πάντως οξύνθηκαν για μία ακόμη φορά, με αφορμή τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα αλλάξει το ασφαλιστικό και θα επαναφέρει τις συντάξεις, άποψη που προκάλεσε την έκρηξη του υπουργού Εργασίας, οποίος κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να παίζει με τις συντάξεις των ελλήνων και προειδοποίησε « τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει κοσμογονίες, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τα καταστρέψει».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014, 12:24