«Το μεγαλύτερο λάθος ήταν που δεν αφήσαμε τις ελληνικές τράπεζες να χρεοκοπήσουν. Θα μπορούσαμε τότε να είχαμε αποζημιώσει τους καταθέτες και οι τραπεζίτες… θα είχαν ατυχήσει» δήλωσε ο επικεφαλής της Κ.Ο. της Αριστεράς (Die Linke) Γκρέγκορ Γκίζι μιλώντας στη γερμανική Βουλή και τόνισε ότι χρειαζόμαστε για την Ελλάδα ένα σχέδιο ανοικοδόμησης.

«Θέτετε σε κίνδυνο το ευρώ στο σύνολό του και μαζί την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση» είπε ο κ. Γκίζι απευθυνόμενος στην Άνγκελα Μέρκελ και, αναφερόμενος στην ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ότι κληρονόμησε το «χάος» από τους σοσιαλδημοκράτες και τους συντηρητικούς προκατόχους της, αλλά τελευταία αποπλήρωσε ήδη επτά δισεκατομμύρια χρέους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη για εξοικονόμηση – όχι όμως εκεί όπου θα το θέλατε» πρόσθεσε και χαρακτήρισε «λανθασμένη» την πολιτική της καγκελαρίου για την Ελλάδα.

«Στην Ελλάδα υπάρχει κατάρρευση του συστήματος υγείας και τεράστια αύξηση της ανεργίας. Αυτό είναι προ πάντων αποτέλεσμα της πολιτικής της τρόικας, άρα των δανειστών» επεσήμανε.

Όσον αφορά στο θέμα των συντάξεων, σημείωσε ότι το 64ο έτος ισχύει μόνο για τον δημόσιο τομέα, ενώ ανέφερε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, ο μέσος όρος ηλικίας για σύνταξη σε Γερμανία και Ελλάδα βρίσκεται σε παρόμοιο επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης