Παρελθόν από τη Νέα Δημοκρατία αποτελεί ο Μιχάλης Λιάπης, σύμφωνα με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός Μεταφορών διεγράφη από τα μητρώα της ΝΔ για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, καθώς παραβίασε σειρά διατάξεων του καταστατικού της παράταξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για τη διαγραφή του κ. Λιάπη ελήφθη κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης αργά το βράδυ της Τετάρτης. Η εν λόγω εξέλιξη έρχεται ελάχιστες ώρες μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για… τέλος ανοχής στα προνόμια των βουλευτών που εμφανίζουν παραβατική συμπεριφορά.

Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου να επεξεργαστεί διάταξη σύμφωνα με την οποία οι βουλευτές (εν ενεργεία ή σε σύνταξη) οι οποίοι θα υποπίπτουν σε συγκεκριμένα αδικήματα μείζονος κοινωνικής απαξίας θα στερούνται όλων των προβλεπόμενων ατελειών και προνομίων τους που συνδέονται με τη βουλευτική τους ιδιότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με απόφαση που πήρε, χθες, η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, διαγράφεται από τα μητρώα μελών του Κόμματος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά ο κ. Μιχάλης Λιάπης, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του Κόμματος».

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως ο συνήγορος υπεράσπισης του Μιχάλη Λιάπη ζήτησε και πήρε αναβολή για την εκδίκαση της υπόθεσης στις 30 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται πως ο πρώην υπουργός Μεταφορών δεν έδωσε το παρών στην ακροαματική διαδικασία, καθώς βρισκόταν σε ταξίδι στο εξωτερικό. Πλέον καλείται  να προσκομίσει -μεταξύ άλλων- το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του αυτοκινήτου καθώς και τα διπλότυπα από την καταβολή των τελών κυκλοφορίας για το πολυτελές τζιπ του από το 2003 και ύστερα.

Διαβάστε επίσης:
Απουσία Λιάπη και αναβολή, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013, 11:30

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης