«Tα πανεπιστήμιά μας προσαρμόστηκαν πολύ γρήγορα στις συνθήκες της πανδημίας και έδωσαν το 96,5% των μαθημάτων τους με μεθόδους εξ αποστάσεως» ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης, απαντώντας τη Δευτέρα σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Ιωάννη Δελή, για την κατάσταση στα πανεπιστήμια εν μέσω πανδημίας. 

Ο βουλευτής του ΚΚΕ μίλησε για αδίδακτα μαθήματα, ματαίωση πρακτικών και εργαστηρίων, διότι «από το ξέσπασμα της πανδημίας μέχρι σήμερα, κανένα από τα διαπιστωμένα προβλήματα, δεν έχει λυθεί» και κυρίως δεν έχει προχωρήσει η αναγκαία έκτακτη χρηματοδότηση για τα πανεπιστήμια με στόχο να καλυφθούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, προκειμένου να εξοπλιστούν αμφιθέατρα και εργαστήρια και να γίνεται συστηματικός καθαρισμός και απολύμανση των πανεπιστημιακών χώρων». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υφυπουργός Παιδείας υπενθύμισε την απόφαση του Ιουλίου για την πρόσληψη μόνιμου διδακτικού προσωπικού, δηλαδή 200 θέσεις καθηγητών ΔΕΠ για το 2020 και την ΠΥΣ με την οποία εγκρίθηκαν 450 θέσεις μελών ΔΕΠ για το έτος 2021. Όπως εξάλλου επισήμανε, με τις παραπάνω αποφάσεις εγκρίθηκαν σαράντα πέντε θέσεις λοιπού προσωπικού και εκατόν τριάντα τέσσερις θέσεις διοικητικού προσωπικού για τα έτη 2020 και 2021. Όσον αφορά την πρόσληψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού, ο κ. Διγαλάκης είπε ότι κατανεμήθηκαν συνολικά διακόσιες ογδόντα τέσσερις θέσεις ΠΔ 407 και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης