«Δικαίωμα εθνικής κυριαρχίας ο φράκτης στον Έβρο»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011, 14:38
«Δικαίωμα εθνικής κυριαρχίας ο φράκτης στον Έβρο»
«Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις στα ελληνοτουρκικά ζητήματα. Χρειάζεται επιμονή και σταθερότητα στην εξωτερική μας πολιτική» δήλωσε στο ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης.

Ο Π. Μπεγλίτης επέκρινε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη στάση στα εθνικά θέματα: «Καλές οι κραυγές για εσωτερική κατανάλωση, μόνο που είναι πεπερασμένες, η στρατηγική που ακολουθούμε είναι η μόνη που μπορεί να δώσει αποτελέσματα» επεσήμανε.

Για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης δήλωσε ότι πρόβλημα έχει και η Τουρκία, γιατί έχει εκτεταμένα χερσαία σύνορα. «Η Τουρκία προσπαθεί να μεταφέρει το πρόβλημα στην Ε.Ε.. Είναι ευθύνη της Ε.Ε. να συνειδητοποιήσει ότι το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό» υπογράμμισε.

«Θεμελιώδης δικαίωμα εθνικής κυριαρχίας είναι ο φράκτης για την προστασία των συνόρων» πρόσθεσε ο κ. Μπεγλίτης, ενώ τόνισε ότι ο φράκτης αυτός θα συνοδευτεί και από άλλα μέτρα, σε άλλες περιοχές της χώρας, για να μη μετατοπιστεί το πρόβλημα των λαθρομεταναστευτικών στα νησιά.

Ο Π. Μπεγλίτης συμπλήρωσε ότι ως Κέντρα Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών θα χρησιμοποιηθούν και στρατόπεδα στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς να δημιουργούνται συνθήκες μόνιμης παραμονής.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, ερωτηθείς για τις κατά καιρούς δηλώσεις του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου, δήλωσε ότι «με ενοχλούν οι δηλώσεις Πάγκαλου και αξιολογώ ότι οι πολλές δηλώσεις και οι πολλές καταγγελίες δεν βοηθούν. Δεν συμβάλλει ο καταγγελτικός λόγος για να επιλύσουμε προβλήματα και όσο τον αποφεύγουμε, τόσο το καλύτερο» είπε.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011, 14:38