ΔΗΚΟ: Δεν έχει λευκή επιταγή ο Χριστόφιας για το Κυπριακό

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 22 Αυγούστου 2009, 15:55
ΔΗΚΟ: Δεν έχει λευκή επιταγή ο Χριστόφιας για το Κυπριακό
Για επαναφορά του Σχεδίου Ανάν με πλάγιο τρόπο κατηγορεί την κυβέρνηση της Κύπρου το ΔΗΚΟ -ένα εκ των τριών κομμάτων που αποτελούν τον κυβερνητικό συνασπισμό.
«Το ΔΗΚΟ δεν δίνει λευκή επιταγή στον πρόεδρο Χριστόφια για να διαχειριστεί το Κυπριακό», δήλωσε εκπρόσωπος του κόμματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται στη βάση του Σχεδίου Ανάν.

Ο εκπρόσωπος προσέθεσε ότι το ΔΗΚΟ είχε εξαρχής επισημάνει τους κινδύνους από την απουσία κοινής βάσης για έναρξη των απευθείας διαπραγματεύσεων, και έθεσε το ερώτημα τι θα πρέπει να αναμένεται στη συνέχεια της διαδικασίας, από τη στιγμή που η τουρκική πλευρά καταθέτει θέσεις, ορισμένες εκ των οποίων είναι χειρότερες από αυτές που περιέχονταν στο Σχέδιο Ανάν.

Επίσης, χαρακτήρισε πολύ επικίνδυνη μια διαδικασία πάρε-δώσε, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι ενδεχομένως αυτή οδηγήσει σε περιπέτειες και επανάληψη των όσων προηγήθηκαν του δημοψηφίσματος. Το ΑΚΕΛ απέρριψε εμμέσως τις επικρίσεις του ΔΗΚΟ, αναφέροντας ότι η βάση των απευθείας διαπραγματεύσεων έχει ξεκαθαρίσει οριστικά.

Πρόσθεσε ότι, εάν συζητείτο κάτι άλλο πέραν της διζωνικής, δικοινοτικής Ομοσπονδίας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν θα παρέμενε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και πρόσθεσε ότι δεν έχει γίνει καμιά υποχώρηση από τη συμφωνημένη βάση.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 22 Αυγούστου 2009, 15:55