Με μία άκρως επιθετική και οξεία δήλωση, η ΓΓ του ΚΚΕ επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη.

Η κ. Παπαρήγα χαρακτήρισε δηλητηριώδη την πολιτική του ΛΑΟΣ για το μεταναστευτικό, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη μεταναστευτική πολιτική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δυσκολευόμουν να πιστέψω ότι θα ακούγαμε τόσο ακραίες απόψεις, με αφορμή τη συζήτηση για τους μετανάστες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατ’ αρχάς, το ΚΚΕ είπε «όχι» στο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για το μεταναστευτικό, τονίζοντας κατά την ομιλία της στη Βουλή ότι δεν μπορεί να υιοθετήσει ένα σχέδιο νόμου χειρότερο από το ούτως ή άλλως προβληματικό προηγούμενο νομοθέτημα, και επισημαίνοντας ότι ίσως η κυβέρνηση κάνει παραχωρήσεις στη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ, σε αντάλλαγμα της συναίνεσης που έδειξαν για τα «μέτρα κατά των εργαζομένων και υπέρ της διεξόδου από την κρίση».

Στη συνέχεια, δήλωσε πως το ΚΚΕ θα καταθέσει μια σειρά συγκεκριμένων θέσεων, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου και ζήτησε να νομιμοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος των μεταναστών που ζει στην Ελλάδα, ένα άλλο μέρος να πάρει πολιτικό άσυλο και σε ένα τρίτο μέρος να του χορηγηθούν τα χαρτιά που απαιτούνται, για να φύγουν και να πάνε στις χώρες που επιθυμούν – χωρίς να ληφθούν υπ’ όψιν το Δουβλίνο και η Σέγκεν κι αφού δημιουργηθούν όλοι οι χώροι φιλοξενίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Παπαρήγα δήλωσε επίσης την πλήρη διαφωνία του ΚΚΕ και από «τον εθνικισμό που ανέπτυξε η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ, έναν άκρως επικίνδυνο εθνικισμό με προεκτάσεις που δεν θέλουμε να τις φανταστούμε», αλλά και με τον κοσμοπολιτισμό «ο οποίος εμφανίζεται και από αριστερές δυνάμεις», ο οποίος θέλει να καταργήσει το εθνικό πεδίο πάλης, την εθνική ταυτότητα και την πραγματικά διεθνιστική στο όνομα της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας διαπολιτισμικότητας ή πολυπολιτισμικότητας και που κλείνουν τα μάτια σε επικίνδυνες μη κυβερνητικές οργανώσεις κοσμοπολίτικες, οι οποίες αύριο θα θέσουν θέμα μειονότητας και για τους μετανάστες».

«Πρέπει να παρακολουθούμε και τις ιδεολογικές τοποθετήσεις των υπέρ ή κατά της ιθαγένειας, διότι υπάρχουν απόψεις που μπορεί να καλλιεργήσουν αντιλήψεις πολύ επικίνδυνες κατά τον αγώνα τον φοβερό – όχι των κερδοσκόπων, αλλά για τη διανομή και την αναδιανομή της λείας» ανέφερε.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ ακόμη ξεκαθάρισε την πλήρη αντίθεση του κόμματός της με την Φρόντεξ, γιατί, όπως τόνισε, πρόκειται για «κλειστά σύνορα, ανάλογα με τα συμφέροντα», αφορά στο «τσάκισμα» των ανθρώπων.

Η κυρία Παπαρήγα είπε ότι η Φρόντεξ – μέσα στην οποία είναι και η Τουρκία και θα είμαστε μαζί σε κοινά «δολοφονικά σχέδια» κατά των μεταναστών – εξαιρεί τις γκρίζες ζώνες, που θέλουν να εξαιρέσουν οι Τούρκοι.

«Αυτό βασίζεται στο εξής πράγμα:

Πρώτα – πρώτα, με τις αρχές του Ευρωστρατού με τις οποίες έχετε συμφωνήσει και έχετε αποδεχθεί από το 2002 ως κυβέρνηση τη συμφωνία Βρετανίας και Τουρκίας, η οποία έλεγε ότι στα θέματα ασφάλειας του Αιγαίου, όταν συμμετέχει η Τουρκία ως χώρα – μέλος του ΝΑΤΟ, οι γκρίζες ζώνες παραμένουν» ανέφερε.

Συμπλήρωσε: «Και με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια: Και οι δολοφονικές επιθέσεις εναντίον της φτωχολογιάς που διώκεται οικονομικά, αλλά και πολιτικά στην περιοχή που είναι θερμή περιοχή, αλλά κι από την άλλη μεριά θα σας πει αύριο η ηγεσία της Τουρκίας δεχθήκατε όλες αυτές τις εξαιρέσεις. Συγκυριαρχία, λοιπόν, στο Αιγαίο…».

Η ΓΓ του ΚΚΕ κάλεσε την κυβέρνηση να απαλείψει το σημείο του νομοσχεδίου κατά το οποίο ζητείται «πιστοποιητικό νομιμοφροσύνης από δύο έγκριτους πολίτες για τους μετανάστες» και εξιστόρησε μια προσωπική της εμπειρία επί δικτατορίας, διευκρινίζοντας όμως ότι δεν το συνδέει και δεν το ταυτίζει «αλλά θυμίζει ό,τι χειρότερο».

Επίσης, διαφώνησε με τη διατήρηση του όρου «παράνομοι» και «νόμιμοι» και ζήτησε να απλουστευθούν οι διαδικασίες για την απόκτηση ιθαγένειας (στα 18 να μπορούν να ζητούν την ιθαγένεια οι μετανάστες) και να εξετασθεί το θέμα της διπλής ιθαγένειας.

Με το νομοσχέδιο αυτό, όπως είπε η κυρία Παπαρήγα, δήλωσε ακόμη την έκπληξή της για κείνα που είπε ο κ. Σαμαράς, «ούτε λίγο ούτε πολύ να αποποιηθούν τον πολιτισμό τους οι μετανάστες» και την σφοδρή διαφωνία της με την «άκρως επικίνδυνη δηλητηριώδη πολιτική του ΛΑΟΣ».

Με αιχμή τα οικονομικά μέτρα και το αγροτικό, η κυρία Παπαρήγα ανέφερε πως οι εργάτες και οι αγρότες θα συνεχίσουν τις μορφές πάλης και θα είναι πιο οδυνηρές για την κυρίαρχη πολιτική, συμπληρώνοντας πως στις 10 του μήνα θα γίνει η μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων χρόνων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης