Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, προέβη σε δήλωση μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων λέγοντας πως το Συμβούλιο αντιμετώπισε  πολλά και σοβαρά ζητήματα σήμερα στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων, από τα Δυτικά Βαλκάνια και την Ουκρανία έως την κατάσταση στη Βενεζουέλα: « Σε όλα αυτά τοποθετηθήκαμε με βάση τις πάγιες αρχές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, που είναι να επιδιώκουμε την επίλυση των προβλημάτων μόνο μέσω του διαλόγου, με σεβασμό στο διεθνές Δίκαιο και ακολουθώντας, σε ό,τι μας αφορά, μία πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. Ειδικά στο θέμα των Δυτικών Βαλκανίων, που μας ενδιαφέρει άμεσα, τονίσαμε ότι υποστηρίζουμε παγίως την ευρωπαϊκή προοπτική τους – και για λόγους σταθεροποίησης της περιοχής και για λόγους που αφορούν στις προοπτικές δημοκρατίας και ευημερίας των ίδιων των λαών τους».

Όπως ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλός δωθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο πόσο σημαντικό βήμα ήταν προς την κατεύθυνση αυτή η Συμφωνία των Πρεσπών: «Από τη μεριά μου, δήλωσα την προσήλωσή μας σε αυτήν, με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι και η άλλη πλευρά σέβεται απολύτως το πνεύμα και το γράμμα της Συμφωνίας. Συνεχίστηκε η συζήτηση με την Ουκρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Και στα δύο θέματα επεσήμανα τη σημαντική επίσκεψη του Πρωθυπουργού μας στη Ρωσία και τις σχετικές συζητήσεις που είχε με τον Πρόεδρο Πούτιν. Επιβεβαίωσα την προσήλωσή μας στις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και τη θέλησή μας να είμαστε μία γέφυρα διαλόγου με χώρες, όπως η Ρωσία, αλλά και το Ιράν, που ήταν, επίσης, ένα από τα θέματα συζήτησης στη σημερινή Σύνοδο».
Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης