Δήλωση Γλέζου για την επίσκεψη Σόιμπλε

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013, 15:05
Δήλωση Γλέζου για την επίσκεψη Σόιμπλε
Ο Μανώλης Γλέζος αναφερόμενος στη χθεσινή επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη χώρα μας, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της 18 Ιουλίου 2013 στις 17.50, αναγκάστηκε να παραδεχτεί έστω ότι υπάρχει το θέμα της εξόφλησης του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.

Νωρίτερα το μεσημέρι, στις 13.30, είχε προηγηθεί η συμβολική συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα και εμού του ιδίου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το θέμα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι: "Θα γνωρίζετε ότι είμαι ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών που το 1995 το Νοέμβριο έθεσα, με ρηματική διακοίνωση προς τη γερμανική κυβέρνηση, το θέμα αυτό, και για τις αποζημιώσεις και για το κατοχικό δάνειο. Βεβαίως, η απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης ήταν αρνητική, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σβήστηκε όλη αυτή η υπόθεση. Ο Μανώλης Γλέζος συνεχώς υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις της γερμανικής κυβέρνησης. Ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει μία πρόοδος στο θέμα αυτό".

Προηγουμένως, ο Σόιμπλε στη μαγνητοσκοπημένη συνέντευξή του προς το ΣΚΑΪ, η οποία είχε προηγηθεί πολλές ώρες πριν, είχε αρνηθεί τα πάντα.

Σημειώνω ότι καταβάλλεται μια δόλια προσπάθεια αυτό που τελικά υποχρεώθηκε να παραδεχτεί ο Σόιμπλε ή να αφανιστεί ή να διαστρεβλωθεί ή στην καλύτερη των περιπτώσεων να χαρακτηριστεί απλώς ως ανοιχτό παράθυρο.

Υπάρχει επίσης ένα αναμφισβήτητο και ανεπίτρεπτο γεγονός: η απουσία της ελληνικής κυβέρνησης.
Ενώ θα έπρεπε ο σημερινός υπουργός εξωτερικών, αξιοποιώντας τη δήλωση του προκατόχου του στη Βουλή των Ελλήνων στις 24 Απριλίου 2013, να θέσει το θέμα στο Σόιμπλε το άφησε να το διαχειρίζονται οι δημοσιογράφοι.


Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013, 15:07