Δήλωση Κεδίκογλου για τις απαγωγές Ορθοδόξων ιεραρχών στη Συρία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Απριλίου 2013, 07:26
Δήλωση Κεδίκογλου για τις απαγωγές Ορθοδόξων ιεραρχών στη Συρία
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδικογλου δήλωσε πως αργά το βράδυ της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε για την απαγωγή του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Γρηγόριου Yohanna Ibrahim.

«Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε άμεσα με τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, προκειμένου να γίνουν ενέργειες και να αναληφθούν πρωτοβουλίες για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση των δύο Μητροπολιτών. Επίσης, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών είχαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πατριάρχη Αντιόχειας Ιωάννη, από τον οποίο ενημερώθηκαν για όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες και τον διαβεβαίωσαν για την αμέριστη συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς και για τις ενέργειες που ήταν ήδη σε εξέλιξη», πρόσθεσε.

« Ο κ. Αβραμόπουλος ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών και ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης, καθώς και ομολόγους χωρών που μπορούν να συμβάλουν στην απελευθέρωση των απαχθέντων ενώ είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με το νέο επικεφαλής της Συριακής Αντιπολίτευσης George Sabra, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα ενεργήσει άμεσα για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση των απαχθέντων», επεσήμανε επίσης.

Επιπλέον κατά τη σημερινή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στην οποία θα συζητηθεί η κατάσταση στη Συρία, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα ενημερώσει τους ομολόγους του, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

«Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος είναι σε συνεχή επαφή με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη της κατάστασης», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:
Πληροφορίες για απαγωγή του Μητροπολίτη Χαλεπίου, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013, 22:50

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Απριλίου 2013, 07:38