«Όπως είναι γνωστό, εξελέγη σήμερα με πανηγυρικό τρόπο και με μεγάλη πλειοψηφία, από τη Βουλή των Ελλήνων, για μια νέα, ευδόκιμη θητεία, ο κ. Κάρολος Παπούλιας, στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Σε αυτή τη νέα θητεία, τον συνοδεύουν οι καλύτερες ευχές όλου του ελληνικού λαού.

Εκείνο, όμως, που δεν πρέπει και δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο είναι ότι, εάν σήμερα εξελέγη ο Κάρολος Παπούλιας και η χώρα μας απέφυγε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, δηλαδή νέες εκλογές μέσα σε συνθήκες βαθύτατης οικονομικής κρίσης, αυτό έγινε γιατί ήταν πρόθεση και βούληση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά και του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπεύθυνη στάση του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας, που εξασφάλισε σήμερα, με την ψήφο μας, τη συνέχιση της θεσμικής ομαλότητας για να μπορέσει ο τόπος να αντιμετωπίσει ενωμένος την οικονομική κρίση, πρέπει να συγκριθεί με την ανεύθυνη στάση, την οποία τους τελευταίους 12 μήνες πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου ακολουθούσε με σύστημα και μέθοδο η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Θυμίζουμε στον ελληνικό λαό ότι το ΠΑΣΟΚ, όταν κυβερνούσε η Νέα Δημοκρατία και ήταν το κόμμα του κ. Παπανδρέου στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, είχε δεσμευθεί ότι θα «τινάξει στον αέρα» τη θεσμική ομαλότητα του τόπου, πηγαίνοντας την Ελλάδα σε πρόωρες εκλογές τον Φεβρουάριου του 2010, με αφορμή την εκλογή νέου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ο ελληνικός λαός έχει μνήμη, θυμάται και κάνει τις συγκρίσεις. Ποιος είναι υπεύθυνος πολιτικός ηγέτης απέναντι στις κρίσιμες στιγμές που διανύει ο τόπος, και ποιος ελέγχεται για ανευθυνότητα και για εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης