Δήλωση Παπανδρέου για το θέμα της ιθαγένειας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013, 22:22
Δήλωση Παπανδρέου για το θέμα της ιθαγένειας
Δήλωση για το θέμα της χορήγησης της ελληνικής ιθαγένειας έκανε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στην οποία αναφέρει:

«Ο νόμος 3838, περί απόδοσης ιθαγένειας, έκανε πράξη μία σαφή προεκλογική μας δέσμευση και αποτέλεσε θεμελιώδη προοδευτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, παρά την λυσσαλέα αντίδραση των δυνάμεων της οπισθοδρόμησης».

Σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σημειώνει ότι αυτή « δεν ακυρώνει τα δομικά στοιχεία του νόμου, με βάση τα οποία, μεταξύ άλλων, προστατεύονται και ενισχύονται θεμελιώδη δικαιώματα χιλιάδων παιδιών νομίμων μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα ή φοιτούν στα σχολεία μας, τα διδάσκουν οι δάσκαλοί μας, παίζουν στις αυλές των σχολείων μας όπως όλα τα παιδιά».

Τονίζει πως η ουσία είναι, ότι η απόφαση για το αν θα πάμε μπροστά ή πίσω στο κρίσιμο αυτό θέμα είναι έτσι κι αλλιώς βαθύτατα πολιτική. Είναι απόφαση της κυβέρνησης και υπογραμμίζει: «Αυτή οφείλει -και μπορεί- να μην επιτρέψει κανένα πισωγύρισμα και να διασφαλίσει αυτήν την προοδευτική μεταρρύθμιση. Ταλαντεύσεις, οπισθοδρομήσεις, μικροκομματικοί υπολογισμοί, δεν επιτρέπονται».

Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013, 22:32