«Η Ορθοδοξία στην Αμερική απέκτησε τον νέο της ηγέτη ο οποίος καλείται να εκπληρώσει τις υψηλές προσδοκίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το μέλλον της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, τον κ. Ελπιδοφόρο», τονίζει σε δήλωσή της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά με αφορμή την εκλογή του νέου αρχιεπισκόπου Αμερικής.

Επισημαίνει δε ότι «η εκλογή του εμπεριέχει και έναν ακόμα ισχυρό συμβολισμό καθώς είναι γνωστή η πολυετής προσφορά του στον αγώνα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ένα ζήτημα κεντρικής σημασίας για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την θρησκευτική ελευθερία σε διεθνές επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αδιαμφισβήτητες ικανότητες του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής και η εμπιστοσύνη του Οικουμενικού Πατριάρχη προς το πρόσωπό του αποτελούν ισχυρά θεμέλια αλλά και εγγυήσεις για την επίτευξη του δύσκολου έργου που αναλαμβάνει».

«Ειδικότερα για την Ομογένεια της Αμερικής, την ηγέτιδα δύναμη της Διασποράς, ανοίγει σήμερα ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της. Άξιος», καταλήγει η δήλωση της κ. Γεννηματά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης