Δήλωση Β. Οικονόμου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017, 16:30
Δήλωση Β. Οικονόμου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου
Ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

​ «Για τους περισσότερους και μόνο το άκουσμα της λέξης "καρκίνος" προκαλεί τρόμο. Κάθε χρόνο 7.000.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους και 11.000.000 νοσούν -το 70% των οποίων σε χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος. Με βάση, όμως, τα επίσημα στοιχεία ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος.

»Οι γιατροί τονίζουν ότι η πρόληψη και η έγκαιρη αντιμετώπιση μπορεί να έχουν σωτήρια αποτελέσματα. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια και υποστήριξη στους ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο, προκειμένου να "παλέψουν". Δεν θα πρέπει να επαναληφθούν αρρυθμίες και ελλείψεις σε δημόσια νοσοκομεία, όπως αυτές που παρατηρήθηκαν πριν από μερικές εβδομάδες και είχαν ως αποτέλεσμα την ακύρωση προγραμματισμένων θεραπειών σε καρκινοπαθείς.

»Παραλείψεις που μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια ανθρώπινης ζωής είναι ανεπίτρεπτες. Μια νέα γενναία πολιτική για τους χρόνια πάσχοντες μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να την εγγυηθεί».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017, 16:30