Δηλώσεις Αλ. Παπαρήγα για τη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011, 23:17
Δηλώσεις Αλ. Παπαρήγα για τη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη
Να αντιδράσει στην επίθεση στη Λιβύη κάλεσε τον Eλληνικό λαό η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, με δήλωση της στο περιθώριο της ομιλίας της σε συνεστίαση του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

«Όπως έγινε στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, με φύλλο συκής τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, γίνεται στη Λιβύη ιμπεριαλιστική επέμβαση, με επικεφαλής τη Γαλλία, αλλά με όλους τους συμμάχους δίπλα της, που στρέφεται αντικειμενικά εναντίον του λαού της Λιβύης", τόνισε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε: "Οπως πάντα η Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση, μετέχει ενεργά σε αυτή την ιμπεριαλιστική εκστρατεία με ένα στόχο: Μήπως πάρει κανένα κομμάτι ψωμί, κανένα κομμάτι από τα πετρέλαια για λογαριασμό των επιχειρηματιών και μόνο. Ο ελληνικός λαός πρέπει να είναι στο πόδι, να αντιδράσει σε αυτή τη βρώμικη πολεμική επίθεση, που ανοίγει το δρόμο σε νέες εστίες πολέμου σε όλη την περιοχή».

Σε ερώτηση για το ποιες μπορεί να είναι οι τυχόν επιπτώσεις για την Ελλάδα από την εμπλοκή της η κ. Παπαρήγα απάντησε: «Περισσότερη καταστολή, περισσότερη φτώχεια για τον λαό και περισσότερη έκθεση στους ιμπεριαλιστικούς κινδύνους».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011, 23:20