Δηλώσεις Ε. Κουντουρά στο Al Jazeera

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015, 17:28
Δηλώσεις Ε. Κουντουρά στο Al Jazeera
Δύο συνεντεύξεις προς το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera παραχώρησε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Αφού ευχαρίστησε τους τουρίστες που επιλέγουν τη χώρα μας για τις διακοπές τους, τόνισε την ανοδική κίνηση που παρατηρείται στο χρονικό διάστημα που διανύουμε συγκριτικά με πέρυσι και δήλωσε ότι ο ελληνικός τουρισμός συνεχίζει να αποδεικνύει την δυναμική που διαθέτει.

Συγκεκριμένα, στις συνεντεύξεις της στο δίκτυο Al Jazeera International, το αγγλόφωνο δίκτυο του τηλεοπτικού καναλιού, και στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera Media Network, το αντίστοιχο αραβόφωνο δίκτυο, δήλωσε ότι ο ελληνικός τουρισμός παραμένει ψηλά στη λίστα προτιμήσεων των τουριστών, οι οποίοι συνεχίζουν να επιλέγουν την Ελλάδα ως τελικό προορισμό για τις διακοπές τους.

Μεταξύ άλλων δήλωσε ότι η τουριστική αγορά της Μέσης Ανατολής ενδιαφέρει ιδιαίτερα το υπουργείο και ότι ήδη σε διάστημα ενός μήνα η ίδια επισκέφθηκε τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Εκεί έκλεισε συμφωνίες με στόχο την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, όπως η προσθήκη απευθείας πτήσεων προς Ελλάδα από το τέλος Ιουνίου, μεταφέροντας ταυτόχρονα την πεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής και ιδανικός προορισμός για διακοπές.

Παράλληλα, η κ. Κουντούρα ανέφερε την έναρξη διαδικτυακής καμπάνιας για την προσέλκυση τουριστών τελευταίας στιγμής από όλο τον κόσμο.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι το υπουργείο εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο και στόχος του είναι να προσφέρει άμεσα λύσεις σε όποιο πρόβλημα προκύπτει. Επίσης έχει εγκατασταθεί μηχανισμός υποστήριξης των φορέων τουρισμού, με τον οποίο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση support@mintour.gr.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015, 17:28