Την έντονη ανησυχία του για τη στάση που ακολουθεί η Τουρκία σχετικά με το νομικό καθεστώς σε Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι εξέφρασε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σχολιάζοντας τις διαρροές του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και τις δηλώσεις του προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Ναμίκ Κεμάζ, σύμφωνα με την οποία «τα δύο νησιά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι τελούν από το 2004 υπό ελληνική κατοχή», χαρακτήρισε το θέμα που προκύπτει πολύ σοβαρό και κάλεσε την κυβέρνηση και το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών «αντί να υποβαθμίζουν συστηματικά την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας και τα μηνύματα που εκπέμπει για το Αιγαίο, να ζητήσουν άμεσα διευκρινίσεις και να ενημερώσουν πλήρως την ελληνική κοινή γνώμη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος, μάλιστα, στα όσα γράφει σήμερα η εφημερίδα «Hürriyet» και τα οποία αποδίδει σε τουρκικές πηγές, ο ευρωβουλευτής και πρώην εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών τόνισε πως «οι πηγές του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών υποστηρίζουν ότι το νομικό καθεστώς των δύο ελληνικών νησιών (Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι) είναι υπό αμφισβήτηση και συζήτηση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης