«Η ένταξη της Κροατίας μπορεί να προσδώσει ενισχυμένη δυναμική στη διαδικασία διεύρυνσης της Ε.Ε. και να προσφέρει το έναυσμα προς τις υπόλοιπες χώρες των δυτικών Βαλκανίων για την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, την περιφερειακή συνεργασία και την εμπέδωση και τον σεβασμό των σχέσεων καλής γειτονίας, που αποτελούν ουσιώδεις προϋποθέσεις για την ευρωπαϊκή τους προοπτική».

Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, επί τη ευκαιρία της ολοκλήρωσης, σήμερα, των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ε.Ε. και της Κροατίας για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Ιούλιο του 2013. Ο κ. Λαμπρινίδης επανέλαβε ότι «στην προσπάθειά τους αυτή, η Ελλάδα ήταν και παραμένει ένθερμος υποστηρικτής και αρωγός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο κ. Λαμπρινίδης παρατήρησε ότι «με την ολοκλήρωση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Κροατίας, η Ε.Ε. αποστέλλει ισχυρό μήνυμα προς την Τουρκία, ότι η Ε.Ε. τηρεί στο ακέραιο τις υποσχέσεις της, όταν οι υποψήφιες χώρες εκπληρώνουν και από πλευράς τους τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης