Δηλώσεις Μπουτάρη για κέντρα μεταναστών και αποτεφρωτήριο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012, 12:17
Δηλώσεις Μπουτάρη για κέντρα μεταναστών και αποτεφρωτήριο
Τη διαφωνία του με τις αντιδράσεις δημάρχων στη δημιουργία κέντρων κράτησης μεταναστών εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος παρατήρησε ότι τέτοιου είδους ενέργειες μπορεί να προέρχονται ακόμη και από ρατσιστική αντίληψη.

Ο κ. Μπουτάρης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, είπε ότι δεν θα είχε αντίρρηση να φιλοξενηθούν μετανάστες στο Γ’ Σώμα Στρατού, εφόσον κάτι τέτοιο επιλεγεί, και σημείωσε: «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μετανάστες, γιατί δεν υπάρχουν στρατόπεδα ή άλλοι χώροι. Όμως, εγώ δεν θα έλεγα όχι. Όσοι το κάνουν αυτό έχουν μέχρι και ρατσιστική αντίληψη. Τι θα σε βλάψει ένας μετανάστης που είναι μέσα σε στρατόπεδο;».

Πρόσθεσε, δε, ότι το πρόβλημα με τους μετανάστες στη Θεσσαλονίκη δεν είναι τρομερό, δεν έχει τις διαστάσεις που έχει στην Αθήνα, καθώς οι περισσότεροι από τους μετανάστες που ζουν στην πόλη είναι ενταγμένοι στην κοινωνία και τα παιδιά τους πηγαίνουν σχολείο. Σχετικά με την εξέλιξη γύρω από το θέμα της δημιουργίας αποτεφρωτηρίου νεκρών που έχει αποφασίσει ο δήμος, ο κ. Μπουτάρης είπε ότι αναμένεται το νομοθετικό διάταγμα, το έργο θα γίνει στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου, θα κοστίσει δύο εκατ. ευρώ και θα το λειτουργήσει είτε ο δήμος είτε ιδιώτης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012, 12:31