Δηλώσεις Παπανδρέου για το μέγεθος της κρίσης

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009, 22:06
Δηλώσεις Παπανδρέου για το μέγεθος της κρίσης
«Δεν είναι απλή η κρίση που περνάει η ανθρωπότητα. Είναι μια κρίση οικολογική, ενεργειακή, μια κρίση κοινωνική, ακόμα και κρίση των θεσμών μας, της δημοκρατίας».

Εν ολίγοις, πρόκειται για μία κρίση η οποία πλήττει τους πάντες και τα πάντα.

Αυτό είπε επί της ουσίας ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου από τη δημοκρατία του Δομήνικου, όπου γίνεται η διάσκεψη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

«Και έχουμε διαπιστώσει όλοι ότι δεν αρκεί απλώς, να περιμένουμε παθητικά να ξεπεραστεί αυτή η κρίση και να επανέλθουμε σε μια προηγούμενη κατάσταση.

Χρειάζεται τώρα να προωθήσουμε τομές, μεγάλες αλλαγές, μια διαφορετική πορεία στην παγκόσμια οικονομία, κοινωνία, στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Η Σοσιαλιστική Διεθνής είναι πρωτοπόρα για την προώθηση αυτών των αλλαγών, για την προώθηση πιο ουσιαστικών δημοκρατικών θεσμών και σε εθνικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, για την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης, αυτής της αξίας που σημαίνει να προστατεύουμε τον αδύναμο, να στηρίζουμε την ισότητα, την ουσιαστική αναδιανομή του πλούτου σε όλο τον πλανήτη, να βοηθήσουμε την μικρομεσαία επιχείρηση, αυτούς που βιώνουν την φτώχεια, αυτούς που βρίσκονται εκτός δουλειάς, με την παραγωγή νέων θέσεων εργασίας.

Αλλά επίσης, να πάμε και σε ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης, που δημιουργεί μια νέα σχέση, εταιρική, μεταξύ ανθρωπότητας και περιβάλλοντος, που αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες προς όφελος και του περιβάλλοντος και του ανθρώπου».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στις νέες τεχνολογίες και στην πράσινη ανάπτυξη καθώς και στην ανάγκη εμπέδωσης της δημοκρατικής αντίληψης.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009, 22:06