Τη βαθιά τους θλίψη εξέφρασαν πολλές πολιτικές προσωπικότητες για τον χαμό του Τζαννή Τζαννετάκη.

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, δήλωσε ότι, με τον θάνατό του, ο δημόσιος βίος της χώρας έχασε έναν πολιτικό, ο οποίος «τον υπηρέτησε με πίστη στις αρχές του. Εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ο Τζαννής Τζαννετάκης «επέδειξε αφοσίωση στη Δημοκρατία με τη στάση του απέναντι στη δικτατορία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ , Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μίλησε για έναν πολιτικό που υπηρέτησε με πίστη και αφοσίωση την Ελλάδα και τη Δημοκρατία.

Αναφερόμενος στον εκλιπόντα, ο κ. Μητσοτάκης είπε τα εξής: «Λιτός και χαμηλών τόνων, απεχθάνετο τις μεγαλοστομίες και τις άσκοπες αντιπαραθέσεις. Αναζητούσε πάντοτε τη σύνθεση και τη συνεργασία. Είχε εξαίρετες σχέσεις μ’ όλο το πολιτικό φάσμα και υπήρξε ο επιτυχημένος πρωθυπουργός της κυβέρνησης συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με το Κομμουνιστικό Κόμμα στη δύσκολη καμπή του 1989. Η κυβέρνηση που θα μείνει στην ιστορία, διότι πέτυχε την εθνική συμφιλίωση και επισφράγισε το τέρμα του Εμφυλίου Πολέμου».

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε ότι ήταν κι ένας «επιτυχημένος υπουργός Εθνικής Άμυνας στην Οικουμενική Κυβέρνηση υπό τον Ξενοφώντα Ζολώτα με αναπληρωτή υπουργό τον σημερινό πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια» ενώ, όπως είπε, σημαντική ήταν η συμβολή του ως πρώτου αντιπροέδρου και υπουργού ΠΕΧΩΔΕ σ’ όλη τη διάρκεια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας (1990-1993). «στη δύσκολη εκείνη προσπάθεια που αν δεν διεκόπτετο απότομα, η Ελλάς θα είχε αποφύγει τη σημερινή τραγωδία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για μένα υπήρξε πολύτιμος φίλος και συνεργάτης σε καλές και σε δύσκολες ημέρες. Τον αποχαιρετώ με αγάπη και απευθύνω θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.  Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο του τέως πρωθυπουργού, Τζαννή Τζαννετάκη. 

Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για έναν άνθρωπο που με πίστη και αυταπάρνηση υπηρέτησε την πατρίδα και τη δημοκρατία. «Άνθρωπος του μέτρου, με ήθος και συνέπεια στις αρχές του αγωνίστηκε πάντα με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του τόπου. Η ανιδιοτελής προσφορά στον δημόσιο βίο, η συμβολή του στον αντιδικτατορικό αγώνα αλλά και η έμπρακτη πίστη του για συναίνεση και εθνική συνεννόηση είναι παρακαταθήκη για μας και τις επόμενες γενιές».

Το στέλεχος της ΝΔ ανέφερε ότι η απώλειά του είναι δυσβάσταχτη, ιδιαίτερα για όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά και να συνεργαστούν στενά μαζί του.

Καταλήγοντας, εξέφρασε τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Για το ήθος και την προσήλωση του εκλιπόντος έκανε λόγο και ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, λέγοντας ότι η Ελλάδα έχασε μια σταθερή έκφραση της πολιτικής που είναι προσηλωμένη σε αρχές και αξίες.

«Η Νέα Δημοκρατία έχασε μια ήρεμη δύναμη. Ο Τζαννής Τζαννετάκης με το παράδειγμά του αφήνει παρακαταθήκη την αντιδικτατορική του στάση, την προσφορά του στην εθνική συνεννόηση, αλλά και τον ήπιο και συμφιλιωτικό πολιτικό του λόγο. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του» ανέφερε ο νομάρχης.

Τέλος, τη λύπη του εξέφρασε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, λέγοντας πως ο θάνατος του Τζαννή Τζανετάκη αποτελεί «απώλεια για ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο», ενώ τόνισε ότι ο τρόπος με τον οποίο ασχολήθηκε με τα δημόσια πράγματα της Ελλάδας «τον κατέστησε πυλώνα συναίνεσης, δημοκρατικότητας και συνέπειας».

«Οι αξίες και οι αρχές του ήθους και της προσφοράς στον τόπο που αταλάντευτα τον ενέπνευσαν σε όλη του τη διαδρομή αποτελούν τη μεγάλη του πολιτική παρακαταθήκη για όλους τους Έλληνες» πρόσθεσε ο κ. Κακλαμάνης.

Δείτε επίσης:
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για τον θάνατο Τζαννετάκη, Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης