«Αυτή η έδρα δεν είναι του Θεοχαρόπουλου, είναι της ΔΗΜΑΡ, και δεν είναι κανενός άλλου, διότι είναι προϊόν της συμφωνίας των κομμάτων» υπογράμμισε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Χατζησωκράτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ερωτηθείς σχετικά για την βουλευτική έδρα που κατέχει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος που διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ.

«Το 2015 όταν η Φώφη Γεννηματά μαζί με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο αποφάσισαν να συμπήξουν το συμμαχικό σχήμα Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ (…) έγινε μια συμφωνία ότι θα υπάρχει η δυνατότητα τουλάχιστον μια έδρα, διότι -να το επαναλάβω -το 2015 έγιναν εκλογές μόνο με λίστα σε όλους τους νομούς, όχι στο Επικρατείας. Θεωρείτε λοιπόν ότι δεν θα γινόταν, – όταν πας να κάνεις ένα συμμαχικό σχήμα – δεν θα διασφαλιστεί η παρουσία του ενός εκ των συμβαλλομένων; (…) Άρα λοιπόν, όσοι και όσες λένε ότι η έδρα της Επικρατείας είναι έδρα που καθορίζεται ενώ όλες οι άλλες όχι, αυτό μπορούν να το πουν για οποιαδήποτε άλλη περίπτωση εκτός απ’ αυτήν, διότι αυτό ήταν μέρος της συμφωνίας των δύο κομμάτων (..)» ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα δήλωσε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ για “νταραβέρια”, ο κ. Χατζησωκράτης τόνισε ότι «μέσα στα κόμματα, μέσα στα επιτελεία γίνονται συζητήσεις, δεν γίνονται ”νταραβέρια” για το τι θα γίνει και ποιο θα είναι το μέλλον το εκλογικό και το μετεκλογικό του σχήματος». Ερωτηθείς για τη δήλωση του Θανάση Θεοχαρόπουλου ότι όσοι θελήσουν να συνεχίσουν με το ΚΙΝΑΛ μπορούν να το κάνουν και εάν αυτό τους θέτει εκτός ΔΗΜΑΡ αυτόματα, ο κ. Χατζησωκράτης επισήμανε πως «το τελευταίο κόμμα που θα πει ότι θέτουν κάποιοι τον εαυτό τους εκτός κόμματος, θα είναι η ΔΗΜΑΡ και ο πρόεδρός της».

Ερωτηθείς για το αν έχει συνάψει συμφωνίες συνεργασίες με άλλο κόμμα ο κ. Θεοχαρόπουλος, ο κ. Χατζησωκράτης είπε αν «παίρναμε μια απόφαση που έλεγε ότι ο Θ. Θεοχαρόπουλος παρά τη σταθερή θέση του κόμματος, ψήφιζε να πούμε ”όχι”, γιατί το παρών που λέγεται ειναι προσπάθεια συμβιβασμού. Η ΚΟ του ΚΙΝΑΛ κατά απόλυτη πλειοψηφία είχε πάρει τη θέση να είναι ”όχι”. Πες πως ψήφιζε παρών (ο Θ. Θεοχαρόπουλος) και έπαιρνε αυτή την απόφαση. Θεωρείτε ότι δεν θα υπήρχε αμέσως η συζήτηση γύρω από το γεγονός ότι θα έλεγαν από την πλευρά πλέον του ΣΥΡΙΖΑ και ευρύτερα όσων εποφθαλμιούν τη θέση για το Επικρατείας, ότι δεν το κάνει αυτό για να πάρει την πρώτη θέση από το Επικρατείας; Δεν το ξέραμε εκ των προτέρων ότι θα γινόταν;».

Και συμπλήρωσε:« Ή τώρα που έγινε το ανάποδο. Ψηφίζει ναι ως οφείλει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος με βάση την απόφαση της ΚΕ και με βάση την ιστορική διαδρομή αυτού του χώρου (…) μας λένε ακριβώς το ανάποδο, άρα ψηφίζει ναι γιατί αποβλέπει να είναι στο επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Περί αυτού πρόκειται. Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είπε ότι δεν θα είμαι υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας. Το έχετε ακούσει από πολλούς πολιτικούς να το λένε εκ των προτέρων αυτό;»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την τηλεφωνική επικοινωνία του Θανάση Θεοχαρόπουλου με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ο κ. Χατζησωκράτης είπε πως «με τον Γ. Παπανδρέου και ΚΙΔΗΣΟ έχουμε μια σειρά πολιτικά θέματα, μία σύμπτωση απόψεων και αυτό φέρνει κοντά τους δύο χώρους. Δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν φωνές που είναι υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών στην ΚΟ του ΚΙΝΑΛ η οποία είναι “απέναντι” από τη Συμφωνία, ο κ. Χατζησωκράτης ανέφερε ότι «όταν πρωτοτέθηκε το θέμα, στη τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού συμβουλίου ήταν 5-1 που έκρινε κατά βάση θετική την κατεύθυνση. Άρα λοιπόν δεν είναι μόνο ο κ. Θεοχαρόπουλος, ούτε μόνο ο Γ.Παπανδρέου που ήταν θετικοί (…) Αλλά, το είπα ευθέως σε μια συνάντηση που είχα με την κ. Γεννηματά, γιατί να εσωτερικοποιεί το πρόβλημα αυτό τόσο πολύ και να νιώθει ότι δεν μπορεί να υπάρχει τίποτα διαφορετικό μέσα στο ΚΙΝΑΛ και να μην έχει τη δυνατότητα να εκφραστεί ένας χώρος ευρύτερα που έχει διαφορετική άποψη; Γιατί το ΚΙΝΑΛ να μην έχει αυτή τη δυνατότητα να έχει αυτή την ευρυχωρία των απόψεων, όταν μάλιστα σ’ αυτό το ζήτημα όλη η σοσιαλιστική ομάδα στην οποία εμείς συμμετέχουμε είναι αναφανδόν υπέρ(…)».

Για το πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις για το οριστικό “διαζύγιο” από το ΚΙΝΑΛ, ο κ. Χατζησωκράτης τόνισε ότι «μονομερώς δρομολόγησε, από την πλευρά της η κ. Γεννηματά, τις εξελίξεις. Θα κουβεντιάσουμε (σήμερα το απόγευμα) συνολικά τι θα κάνουμε ως ΔΗΜΑΡ παραπέρα και ποιες πρωτοβουλίες θα πάρει. Τίποτα περισσότερο». Απαντώντας στην ερώτηση αν ο κ. Μαλέλης ήταν μέλος της ΔΗΜΑΡ και παραμένει, ο κ. Χατζησωκράτης είπε «Βεβαίως και μάλιστα με σημαντική συμβολή και στην προσπάθεια που κάναμε για να μπορέσουμε να κάνουμε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και επειδή είναι στη ΔΗΜΑΡ, και επειδή – όχι μόνο αποκλειστικά – ανέλαβε και γραμματέας επικοινωνίας» .

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης