Έντονη κριτική στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο ασκεί η ΔΗΜΑΡ, με ανακοίνωσή της για τις επικρίσεις που εξέφρασαν ως προς το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής σε σχέση με τα όσα αναφέρει στην΄Εκθεση του για τη πορεία της ελληνικής οικονομίας.

«Ο κ. Βούτσης μιλάει για “κινδυνολογία και για δημιουργία επικοινωνιακών εντυπώσεων” και ο κ. Τσακαλώτος ότι “πρόκειται για λάθος”. Είναι λάθος και κινδυνολογία όμως όσα αναφέρονται στην έκθεση;» διαρωτάται η ΔΗΜΑΡ και απαρριθμεί τις παρατηρήσεις που περιλαμβάνονται στην εν λόγω έκθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισημαίνει μάλιστα ότι «ο κ. Τσακαλώτος από όλα όσα αναφέρονται στην έκθεση με ανακοίνωσή του αναφέρεται σε λάθος στις προβλεπόμενες πληρωμές των τόκων την περίοδο 2021-2026, που σύμφωνα με τους δικούς του υπολογισμούς δεν θα φθάσουν τα 84 αλλά τα 64 δισ. ευρώ. Στην ουσία τα αποδέχεται όλα εκτός από το επιχείρημα που βοηθάει την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με στόχο την ελάφρυνση του χρέους», τονίζοντας:

« Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής δεν είναι παράρτημα της κυβέρνησης, είναι ανεξάρτητη αρχή. Αυτό ακριβώς φαίνεται ότι είναι που ενοχλεί την κυβέρνηση, αλλά δυστυχώς και τον ίδιο τον πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος εκ του θεσμικού του ρόλου θα έπρεπε να εργάζεται για την ενίσχυση της ανεξαρτησίας και όχι για την υπονόμευση της. Φαίνεται ότι στην κυβέρνηση δεν αντέχουν την κριτική, όχι μόνο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και από τις ανεξάρτητες αρχές του κράτους».

Η ΔΗΜΑΡ καταλήγει αναφέροντας ότι είναι σίγουρο ότι η τριμηνιαία έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής αποτυπώνει, όχι μόνο την εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε σχέση με την ελληνική οικονομία, αλλά ακυρώνει πλήρως και το αφήγημα περί προοδευτικής και αριστερής πολιτικής στην οικονομία, τις εργασιακές σχέσεις κ.ά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εδώ ισχύει το “όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα”», υποστηρίζει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης