ΔΗΜΑΡ: Τσίπρας και Μητσοτάκης δεν έχουν καταλάβει τίποτα από τα λάθη του παρελθόντος

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016, 07:57
ΔΗΜΑΡ: Τσίπρας και Μητσοτάκης δεν έχουν καταλάβει τίποτα από τα λάθη του παρελθόντος
Επίθεση τόσο στον πρόεδρο της ΝΔ, για τις εξαγγελίες του στο πλαίσιο της ΔΕΘ, όσο και στον πρωθυπουργό, με αφορμή τη σημερινή ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύει η ΔΗΜΑΡ, με ανακοίνωσή της.

«Τσίπρας και Μητσοτάκης δεν έχουν καταλάβει τίποτα από τα λάθη του παρελθόντος! Είναι αδιόρθωτοι!», σημειώνει και τονίζει ότι «σήμερα είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ, μία ισχυρή αυτόνομη προοδευτική παράταξη», «με στόχο να επιβάλλει την εθνική συνεννόηση και να διεκδικήσει την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών».

Όπως αναφέρει η ΔΗΜΑΡ, ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε από την ΔΕΘ να κάνει ότι δεν έκανε ο ίδιος πριν δύο μόλις χρόνια ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ ο κ. Τσίπρας «συνέχισε να βρίσκεται έξω από τις ανάγκες της εποχής δηλώνοντας ότι "ήρθαμε για να τελειώσουμε με το παλιό" και ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι και πάλι να αλλάξει την Ευρώπη».

Ειδικότερα, όσον αφορά τον πρόεδρο της ΝΔ, σημειώνει πως «μας θύμισε τη θητεία του και δήλωσε ότι θα επαναφέρει το σύστημα προαποφασισμένων ποσοστών αξιολόγησης (15% - 60% - 25%) αντί της αναγκαίας δίκαιης αξιολόγησης και κινητικότητας στο Δημόσιο» και τονίζει: «Η λύση όμως σήμερα θα έρθει από την κοινωνική συνοχή, την αρμονική συνύπαρξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και όχι την σύγκρουση που επιδιώκουν οι κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης, ο πρώτος εναντίον του ιδιωτικού και ο δεύτερος εναντίον του δημόσιου τομέα».

Η ΔΗΜΑΡ αναφέρει, επίσης, πως «σε ένα μόνο συμφωνούν ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Τσίπρα, στην πολιτική αθώωση της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή», ενώ «σήμερα ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα χαρακτηρίζοντας τη συζήτηση για το πώς έφθασε η χώρα στην κρίση άγονη, προσπαθώντας εμφανώς να μην πάρει θέση». «Αν αποδέχεται όμως ο κ. Μητσοτάκης και δεν καταδικάζει τις πολιτικές της ΝΔ την περίοδο 2004-2009 που διόγκωσαν τα ελλείμματα και τις παθογένειες του πελατειακού συστήματος, είναι φανερό ότι το κόμμα του θα ξανακάνει τα ίδια αν αναλάβει την εξουσία», προσθέτει και καταλήγει:

«Για αυτό στην ΔΗΜΑΡ και στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ τονίζουμε ότι σήμερα είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ, μία ισχυρή αυτόνομη προοδευτική παράταξη σαφώς πολιτικά και ιδεολογικά οριοθετημένη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, με στόχο να επιβάλλει την εθνική συνεννόηση και να διεκδικήσει την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016, 07:57