Δήμαρχος Θεσσαλονίκης: «Να μην να προχωρήσει η πεζοδρόμηση της οδού Αγίας Σοφίας ερήμην της πόλης και της νέας διοίκησης»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Ιουλίου 2019, 19:49
Δήμαρχος Θεσσαλονίκης: «Να μην να προχωρήσει η πεζοδρόμηση της οδού Αγίας Σοφίας ερήμην της πόλης και της νέας διοίκησης»

Να μην προχωρήσει όπως έχει σχεδιαστεί σήμερα η πεζοδρόμηση της οδού Αγίας Σοφίας ζητεί ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης, δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Σε ανακοίνωσή του, ο Κ. Ζέρβας επισημαίνει ότι το έργο της ανάπλασης και πεζοδρόμησης της οδού Αγίας Σοφίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης -είναι στη φάση της υπογραφής με τον ανάδοχο και της έναρξης κατασκευής της μέσα στο επόμενο διάστημα- «ενέχει αρνητικά στοιχεία και θα ήταν σκόπιμο», όπως αναφέρει, «να υπάρξει ενημέρωση και σύμφωνη γνώμη της νέας διοίκησης και να δοθεί σε αυτήν η διακριτική ευχέρεια να προβεί σε αναθεωρήσεις και βελτιώσεις, όπου κρίνει απαραίτητο. Ιδιαίτερα σε έργα που θα γίνουν κατά τη διάρκεια της θητείας της νέας διοίκησης».

«Η βιώσιμη αστική κινητικότητα απαιτεί ολοκληρωμένες λύσεις και όχι επί μέρους, ασύνδετες αναπλάσεις και μεταβολές. Η σπουδή να προχωρήσουν οι διαδικασίες μέσα στο καλοκαίρι και ενάμιση μήνα προ της ανάληψης καθηκόντων της νέας διοίκησης, τη δεσμεύει και αφαιρεί τη δυνατότητα τυχόν βελτιωτικών παρεμβάσεων» σημειώνει ο νέος δήμαρχος και δηλώνει «πως σεβόμαστε τη συνέχεια του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά επιθυμούμε – εφόσον βρισκόμαστε στο στάδιο της ενημέρωσης για την εκτέλεση του Τεχνικού Προγράμματος – να υπάρχει περιθώριο παρεμβάσεων σύμφωνα με τη δική μας προγραμματική και πολιτική πρόταση για τη διαμόρφωση του δημόσιου χώρου και την αναδιάταξη του κυκλοφοριακού και συγκοινωνιακού χάρτη της πόλης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Ιουλίου 2019, 19:50