Διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη και την Παρασκευή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελλάδας, Σταύρος Αραχωβίτης.

Αύριο το πρωί, ο Έλληνας υπουργός και ο Κύπριος ομόλογός του, Κώστας Καδής, θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Υπουργείο Γεωργίας, ενώ στη συνέχεια οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών θα παρακαθήσουν σε διαβουλεύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα τεθούν επί τάπητος ο ρόλος του αγροτικού τομέα στην αντιμετώπιση της ερημοποίησης καθώς και μέτρα προσαρμογής των γεωργικών καλλιεργειών στην κλιματική αλλαγή. Θα συζητηθεί, επίσης, το παραεμπόριο της κυπριακής πατάτας στην αγορά της Ελλάδας και η εφαρμογή της συμφωνίας για τις μεταδοτικές σπογγώδεις εγκεφαλοπάθειες.

Κατά την παραμονή του στην Κύπρο, ο κ. Αραχωβίτης, συνοδευόμενος από τον κ. Καδή, θα επισκεφθεί βιοτεχνίες παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας στον Αγρό, καθώς και κτηνοτροφική μονάδα και τυροκομείο στην Αθηένου.

Πριν από την αναχώρησή του από την Κύπρο, το απόγευμα της Παρασκευής 26 Οκτωβρίου, ο κ. Αραχωβίτης θα ξεναγηθεί στο Μουσείο Κουμανταρίας στη Ζωοπηγή, στην ορεινή περιοχή της Λεμεσού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης