H κατασκευή σημαντικών αθλητικών έργων υποδομής στον δήμο Ζηρού βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, με τον δήμαρχο Ζηρού, Νίκο Καλαντζή, στη Φιλιππιάδα. Στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί στον νομό Πρέβεζας, ο κ. Βασιλειάδης επισκέφθηκε τον δήμαρχο Ζηρού σε συνέχεια της συνάντησης που είχαν στο γραφείο του υφυπουργού στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ), κατά την οποία υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για το έργο αποκατάστασης-ανακαίνισης του γηπέδου τένις, στη Φιλιππιάδα.

Ο κ. Καλαντζής έδωσε στον κ. Βασιλειάδη προκαταρκτική μελέτη, την οποία εκπόνησαν οι υπηρεσίες του δήμου, για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο Θεσπρωτικό, υπογραμμίζοντας την σπουδαιότητα του έργου, αλλά και κάποιες ώριμες μελέτες για την αναβάθμιση υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Αθλητισμού εξήρε την άψογη συνεργασία που έχει αναπτύξει με τον δήμο Ζηρού και δεσμεύτηκε ότι μέσα στα περιθώρια που δίνει ο προϋπολογισμός της ΓΓΑ θα επιδιώξει να ικανοποιήσει τα αιτήματα ή μέρος αυτών.

Σε σχετική δήλωση, ο κ. Βασιλειάδης σημείωσε: «Η πρόσφατη υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για το έργο ανακαίνισης του γηπέδου τένις στη Φιλιππιάδα ήταν η αρχή για την προώθηση της κατασκευής και αναβάθμισης και άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων στον δήμο Ζηρού, αλλά και σε όλη την Ήπειρο, που υστερεί σε αθλητικές υποδομές. Η επίσκεψή μου σήμερα στο δημαρχείο του δήμου Ζηρού επιβεβαιώνει την καλή συνεργασία που έχουμε με τη δημοτική Αρχή. Ο δήμαρχος μού παρέδωσε κάποιες προτάσεις, μεταξύ αυτών και την κατασκευή ενός κλειστού γυμναστηρίου. Αν και το νέο μοντέλο ενίσχυσης του αθλητισμού που ακολουθούμε είναι η αναβάθμιση υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων με στόχο την ασφαλή άθληση, θα εξετάσουμε το αίτημα και θα επιδιώξουμε την ικανοποίησή του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης