Εξηγήσεις ζητάει από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και διατυπώνει ερωτηματικά, καθώς δεν αποδέχεται ότι η τραγωδία στη Μόρια είναι τυχαίο ή ατυχές γεγονός.

«Τον ενημερώνουμε ότι δουλειά των υπουργών είναι να μην αφήνουν τα πράγματα στην τύχη τους, αλλά να εφαρμόζουν τον νόμο. Για τις συνθήκες σε “οργανωμένες δομές” του ελληνικού κράτους έχουν ευθύνη όσοι τις διοικούν. Από τον απλό προϊστάμενο μέχρι τον υπουργό», αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι η υπόθεση δεν μπορεί να κλείσει με ένα γενικόλογο υπουργικό δελτίο Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ρωτάμε τον υπουργό και τον συναρμόδιό του κ. Τόσκα: Ποιος είναι ο διοικητικά υπεύθυνος της δομής και ποια μέτρα έχει λάβει για την αποτροπή τέτοιων “τυχαίων γεγονότων”; Εφαρμόζονται οι προδιαγραφές του νόμου 4375/16 στο κέντρο υποδοχής της Λέσβου ή/και ο κανονισμός λειτουργίας της υπουργικής απόφασης του 2012; Ποιος επέτρεψε να υπάρχουν φιάλες υγραερίου μέσα σε σκηνές εντός του κέντρου υποδοχής;», είναι μερικά από τα ερωτήματα που θέτει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

«Οι δικαιολογίες περί “τυχαίου γεγονότος” καθιστούν ακόμη περισσότερο αναγκαία την έρευνα σε βάθος και την απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν. Όπως ακριβώς θα γινόταν σε περίπτωση που τα θύματα ήταν Έλληνες πολίτες», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης