Δύο φορές χρειάστηκε να απαντήσει στο Νταβός ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το ενδεχόμενο αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Στην πρώτη ερώτηση ο κ. Παπανδρέου εξήγησε ότι αν η Ελλάδα ήταν να προβεί σε τέτοια ενέργεια θα το είχε κάνει από την αρχή της κρίσης ενώ στη δεύτερη επισήμανε ότι η χώρα διαθέτει οδικό χάρτη για την έξοδο από το χρέος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτεταμένα στο φιλόδοξο πρόγραμμα της κυβέρνησης για την επαναφορά της οικονομίας σε υγιείς βάσεις επιμένοντας ιδιαίτερα στα θέματα της διαφάνειας.

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε, επίσης, την εκτίμηση ότι ο κόσμος στηρίζει ακόμα την κυβέρνηση παρά τη λήψη επώδυνων μέτρων καθώς αντιλαμβάνεται ότι αλλάζουμε τη χώρα.

Στο ίδιο θέμα και σε επισήμανση σχετικά με το αίσθημα δικαιοσύνης, παρενέβη και ο υπουργός Οικονομικών αναφέροντας ότι έχει ήδη αρχίσει η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων ατόμων που δεν πλήρωναν φόρους κάτι το οποίο όπως φάνηκε στη συζήτηση δεν γνώριζαν οι ξένοι δημοσιογράφοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με τον σκεπτικισμό των αγορών ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα κάνει ό,τι χρειάζεται και ό,τι είναι αναγκαίο και είναι σημαντική η ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, η διαφάνεια και η δραστηριοποίηση σε νέους τομείς.

Στη συζήτηση τέθηκε και το ερώτημα για την επαναγορά του ελληνικού χρέους μέσω ομολόγων του EFSF με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να κάνει λόγο για μια γενικότερη συζήτηση τονίζοντας, όμως, ότι ως Ελλάδα δεν συμμετέχουμε σε κάποια επίσημη συζήτηση.

Σε ερώτηση, τέλος, για τις κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε πολύ θετική την εξέλιξη αυτή και ανέφερε μια σειρά συμφωνιών για κινεζικές επενδύσεις στη χώρα μας και στην Ευρώπη και τόνισε ότι στόχος είναι ο Πειραιάς, στον οποίο υπάρχει μια μεγάλη κινεζική επένδυση, να γίνει κέντρο καινοτομίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης