Μη ρεαλιστικό χαρακτήρισε το ενδεχόμενο να αρθεί το lockdown την 1η Δεκεμβρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας παράλληλα πως είναι δύσκολο να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο δεν είναι εναρμονισμένο από περιφέρεια σε περιφέρεια.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Πέτσας εξήγησε πως η άρση των περιοριστικών μέτρων θα γίνει σταδιακά, πρώτα με το άνοιγμα των σχολείων και μετά με το λιανεμπόριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με τα σχολεία, τόνισε πως θα εξεταστούν οι εισηγήσεις των ειδικών για να ανοίξουν σταδιακά οι βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να αλλάξουν οι έξι τρόποι μετακίνησης και ο τυχόν περιορισμός στον επιτρεπόμενο αριθμό SMS, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως η εισήγηση Βατόπουλου για αυστηρότερα μέτρα έγινε στη βάση ότι τα μέτρα δεν θα είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Τόνισε όμως ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν ενδείξεις για περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει με προσοχή και θα εξακολουθήσουν να ισχύουν περιορισμοί» είπε ο κ. Πέτσας, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησης των SMS για τις μετακινήσεις και της απαγόρευσης κυκλοφορίας για κάποιες ώρες.

Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, ο κ. Πέτσας δεν κάλυψε πλήρως τον υπουργό Ανάπτυξης, λέγοντας πως μπορεί η χώρα μας να είναι σε καλύτερη θέση, αλλά αυτό δεν είναι λόγος πανηγυρισμού.

Σε ό,τι αφορά στις επιτάξεις, δήλωσε πως η συζήτηση αυτή έχει γίνει από τον περασμένο Μάρτιο και τον Απρίλιο.

«Κάποια στιγμή που χρειάζεται άμεση ανταπόκριση και δεν την έχεις, τότε υπάρχει πάντα στο τραπέζι η λύση της επίταξης ιδιωτικών κλινικών και γιατρών» επισήμανε, ενώ πρόσθεσε ότι η διαχείριση των πόρων είναι ευθύνη του Υπουργείου Υγείας.

Ταυτόχρονα επανέλαβε πως η κυβέρνηση έχει ενισχύσει το σύστημα υγείας από την αρχή της πανδημίας.

Αν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απάντησε ευθέως σε ερώτημα για το πότε θα ανοίξει η εστίαση, είπε πως όταν γίνει «θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν περιορισμοί».

Ξεκαθάρισε δε πως σίγουρα δεν θα υπάρχει δυνατότητα νυχτερινής διασκέδασης, δεν θα υπάρχουν όρθιοι και θα τηρούνται αποστάσεις, ενώ περιορισμένος θα είναι και ο αριθμός των θαμώνων.

Ο κ. Πέτσας διευκρίνισε πως θα εξακολουθήσει να υπάρχει στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, με στόχο να μην αυξηθεί η ανεργία, προκειμένου να υπάρξει γρήγορη επανεκκίνηση της οικονομίας.

Τέλος, για το εάν υπάρχει η σκέψη να δοθεί δώρο Χριστουγέννων ή κάποιου είδους οικονομική ενίσχυση σε γιατρούς και νοσηλευτές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε με τον στίχο ενός τραγουδιού: «Αν μας αντέξει η σκηνή, θα φανεί στο χειροκρότημα…».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης