Επίσκεψη Τσίπρα στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Επίσκεψη Τσίπρα στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης
Στη Χάλκη βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός θα ξεναγηθεί στη Θεολογική Σχολή (είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρωθυπουργός της Ελλάδας που την επισκέπτεται) και θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Βίντεο από την επίσκεψη Τσίπρα στη Χάλκη:Νωρίτερα ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στην Αγια-Σοφιά. Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο μνημείο συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, τον υφυπουργό Εξωτερικών Μ. Μπόλαρη και τη σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα.

Τον κ. Τσίπρα υποδέχθηκε ο εκπρόσωπος της τουρκικής δημοκρατίας Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος συνόδευσε τον Έλληνα πρωθυπουργό στην ξενάγηση.Ο Έλληνας πρωθυπουργός αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση και απλώς είπε ότι είναι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται σε ένα τόσο ιστορικό μέρος.


Το βράδυ της Τρίτης ο κ. Βαρθολομαίος παρακάθησε στο δείπνο που παρέθεσε ο κ. Ερντογάν προς τιμή του Έλληνα πρωθυπουργού στην Άγκυρα, ύστερα από πρόσκληση του Τούρκου προέδρου.

Στις 18.30 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, στο οποίο στεγάζεται και το ελληνικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης.

Φωτογραφίες: REUTERS

Διαβάστε επίσης: Στην Αγία Σοφία ο Τσίπρας

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2019, 13:13