Κυρ. Μητσοτάκης: Σας παρουσιάζω το σχέδιο για την Ελλάδα που μας αξίζει

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017, 10:24
Κυρ. Μητσοτάκης: Σας παρουσιάζω το σχέδιο για την Ελλάδα που μας αξίζει
Ολοκληρώθηκε με την ομιλία του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη το 11ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το διήμερο 16-17/12/2017. 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Σας παρουσιάζω το σχέδιο για την Ελλάδα που μας αξίζει


«Σας παρουσιάζω το σχέδιο για την Ελλάδα που μας αξίζει. Μια χώρα αναγεννημένη και ζωντανή. Eυημερούσα. Αισιόδοξη. Ασφαλή. Ελεύθερη. Αυτό είναι το όραμα της Ν.Δ. Που θα το υλοποιήσει ενωμένη, ανανεωμένη και στηριγμένη στην εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών του 11ου συνεδρίου της ΝΔ.«Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε την ισοπεδωτική λογική του «όλοι ίδιοι είναι». Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και πρέπει να αγωνιστούμε κόντρα στη μοιρολατρία ότι για όλα αποφασίζουν οι ξένοι» συνέχισε.

«Πολιτευόμαστε με τη δύναμη του ορθού λόγου. Με πυξίδα την αλήθεια. Με ευθύνη και σταθερή αναφορά σε αυτούς που αντιπροσωπεύουμε. Γιατί εμείς είμαστε το μεγάλο λαϊκό κόμμα της Ελλάδας. Είμαστε το κόμμα όλων των Ελλήνων» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Λαϊκισμός, κρατισμός, πελατειακό κράτος, αναξιοκρατία, οικογενειοκρατία, ασθενείς θεσμοί, παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, κίτρινος Τύπος, διαφθορά. Αυτές είναι μερικές από τις παθολογίες της Μεταπολίτευσης για τις οποίες φέρουν ευθύνη όλα τα πολιτικά κόμματα και δεν εξαιρώ το δικό μας» τόνισε και πρόσθεσε: «Με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η χώρα έπιασε πάτο. Η διακυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, όχι μόνον ανέστρεψε την πορεία εξόδου από την κρίση, αλλά καλλιέργησε το ταξικό μίσος. Ζωντάνεψε πεθαμένες ιδεοληψίες. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να γίνει καθεστώς».

«Ποτέ δεν συνυπήρξαν μαζί και δεν έδρασαν ταυτόχρονα όλες οι παθογένειες της Μεταπολίτευσης στην ένταση που τις βιώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία. Αυτοί που τάχα επαγγέλλονταν το νέο είναι η χειρότερη Ελλάδα του χθες» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η Νέα Δημοκρατία καλείται και πάλι να κάνει πράξη αυτό που το όνομά της υποδηλώνει. Να οικοδομήσει μια νέα Ελληνική Δημοκρατία για τον 21ο αιώνα» διαβεβαίωσε και υπενθύμισε τα λόγια του ιδρυτή της ΝΔ: «Nα μην ξεχνάμε ποτέ τα λόγια του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όταν ίδρυε τη Νέα Δημοκρατία: "Εμείς, οι λιγότεροι, οι επώνυμοι είμαστε εδώ για να υπηρετούμε τους περισσότερους και τους ανώνυμους"».

«Η γενιά της κρίσης είναι η γενιά που θα χτίσει τη Νέα Ελλάδα που μας αξίζει. Σήμερα δεσμεύομαι ότι δεν θα υπάρχει ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εθνικές εκλογές χωρίς έναν τουλάχιστον εκπρόσωπο της νέας γενιάς.

Το σχέδιο μας στηρίζεται σε δύο άξονες: 1. Απελευθέρωση της δημιουργικότητας των Ελλήνων από τα δεσμά του κρατισμού και της ασφυκτικής φορολογίας. 2. Διάχυση της ευημερίας σε ολόκληρη την κοινωνία με ένα στιβαρό πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να δημιουργήσουμε δουλειές. Ξέρουμε τι χρειάζεται η προσέλκυση επενδύσεων. Υπάρχουν εκατοντάδες επενδυτικά σχέδια που, μόλις προχωρήσουν, θα απογειώσουν την Ελλάδα πιο γρήγορα κι από ό,τι φαντάζεται ο πιο αισιόδοξος πολίτης» επισήμανε στην ομιλία του που έκλεισε το συνέδριο ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Νωρίτερα από το βήμα του συνεδρίου ανέπτυξαν τις απόψεις τους,  στελέχη του κόμματος καθώς και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. 

Γ. Βρούτσης: Βασική και αναλοίωτη αρχή της ΝΔ είναι η καθολική εφαρμογή της κοινωνικής ασφάλισης

Βασική και αναλλοίωτη αρχή της ΝΔ είναι η καθολική εφαρμογή της κοινωνικής ασφάλισης, ανέφερε στην ομιλία του ο τομεάρχης Εργασίας του κόμματος Γιάννης Βρούτσης, και πρόσθεσε ότι το συνέδριο της ΝΔ θα αποκαταστήσει την ελπίδα και θα φέρει την νίκη.

Ανέφερε ο κ. Βρούτσης: «Το κράτος πρέπει να εγγυάται την ασφάλιση για όλους του πολίτες, ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να υπάρχει αλλά συνεπικουρώντας. Την κοινωνική ασφάλιση όμως πρέπει να την κάνουμε ανταποδοτική και δίκαιη ώστε να μπορούν να λένε οι νέοι ότι στο τέλος του εργασιακού τους βίου θα έχουν ασφάλιση. Το κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα απέτυχε, αλλά δεν φταίει το κοινωνικό κράτος αλλά η κατασπατάληση των πόρων για το κοινωνικό κράτος. Δεν φταίει η κοινωνική ασφάλιση που χρεοκόπησε, φταίει η διαχείριση της κοινωνικής ασφάλισης... Δεν έφταιγε ο συνδικαλισμός που απέτυχε, ο συνδικαλισμός για τη ΝΔ αποτελεί πυλώνα της Δημοκρατίας, έφταιγε ο λάθος συνδικαλιστικός νόμος που επέτρεπε στους συνδικαλιστές να υπονομεύουν την εργασία και την επιχειρηματικότητα. Δεν φταίει η απεργία αλλά ο λάθος τρόπος που μικρές μειοψηφίες έκαναν απεργίες σε βάρος των εργαζομένων, γι’ αυτό η ΝΔ είναι υπέρ της αλλαγής με το 50% + 1».

Κλείνοντας είπε: «Γιατί η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που διατηρεί το προνόμιο να διεκδικεί την εξουσία, όταν άλλα κόμματα λόγω της κρίσης κατέρρευσαν; Γιατί η ΝΔ έχει βαθιές ρίζες που έχουν αναφορά σε αξίες και αρχές. Η ΝΔ είναι πατριωτικό κόμμα, είναι το κόμμα που ενώνει και ξεπερνά τους εθνικούς διχασμούς αντίθετα με τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει την αξιοκρατία, είναι το κόμμα του ευρωπαϊκού προσανατολισμού. Στον αξιακό της πυρήνα έχει τον άνθρωπο».

Δ. Αβραμόπουλος: Προσανατολισμός της ΝΔ το κοινωνικό και πολιτικό κέντρο


Στην αποστολή της Νέας Δημοκρατίας να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών στην πολιτική και τους λειτουργούς της, να ισχυροποιήσει τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας, να ενδυναμώσει την κοινωνική συνοχή και να θέσει τα θεμέλια της αρχιτεκτονικής μιας νέας, σύγχρονης, ευρωπαϊκής Ελληνικής πολιτείας με μία τολμηρή και θαρραλέα συνταγματική αναθεώρηση εστίασε, στην παρέμβασή του, στο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων της "γαλάζιας" παράταξης, ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Αβραμόπουλος.«Η Νέα Δημοκρατία καλείται να εκμεταλλευτεί προς όφελος της χώρας -αλλά και αντίστροφα της Ευρώπης- τους δεσμούς της με τη μεγάλη πολιτική οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, συνεισφέροντας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι με παρεμβάσεις ευρωπαϊκής ενόρασης στη χάραξη της νέας στρατηγικής του, με σκοπό τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος συναντίληψης και αλληλεγγύης, μπροστά στις κοινές, για όλους μας, προκλήσεις», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος σημείωσε ότι ζούμε σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών και δεν πρέπει να χάνουμε από μπροστά μας τη μεγάλη εικόνα, μέσα στην οποία αυτές συντελούνται.

Κικίλιας: Να καταργηθεί η κομματική επετηρίδα στη ΝΔ για να στηριχθούν οι νέοι

Έμφαση στη νέα γενιά έδωσε στην ομιλία του στο 11ο Συνέδριο της ΝΔ ο Βασίλης Κικίλιας επισημαίνοντας πως "στους τίτλους τέλους της Μεταπολίτευσης και στην απαρχή μιας νέας εποχής για την κοινωνία, τη Χώρα και φυσικά τη ΝΔ, το λόγο έχουν κυρίως οι γενιές που έρχονται".

Κάνοντας λόγο για μια γενιά των 360 ευρώ που βρίσκεται στο περιθώριο της κοινωνίας, παραδομένη, όπως τόνισε, στη μιζέρια της Ελλάδας των Συριζοφρουρών, του κ. Τσίπρα και της παρέας του, ο Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ τόνισε πως στην Ελλάδα που κατέρρευσαν όλα στα 9 χρόνια της κρίσης, η ΝΔ δε μπορεί να έχει επετηρίδα. «Αν θέλει να έχει τη νέα γενιά στο πλευρό της, πρέπει να καταργήσει την επετηρίδα έναντι της μεγαλύτερης απαίτησης του ελληνικού λαού στα 43 χρόνια ζωής της Παράταξής μας: αυτή της αξιοκρατίας» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως η ΝΔ θέλει κοντά της τους νέους ανθρώπους.

«Αν πραγματικά νοιαζόμαστε για τα παιδιά και τα εγγόνια μας, τότε καπρίτσια, στεγανά και καμαρίλα δεν χωρούν στη ΝΔ. Ούτε λαϊκισμοί, ούτε κακοπαιγμένες παραστάσεις, από κανέναν! Αν θέλουμε τους νέους και φιλοδοξούμε οι νέοι να θέλουν εμάς, επιβάλλεται πρώτα μία συγγνώμη γιατί η γενιά τους είναι η πρώτη γενιά Ελλήνων μετά από πολλές, η οποία ζει χειρότερα από την προηγούμενη»  είπε επισημαίνοντας πως αυτή η κατάσταση αλλάζει. Παρουσίασε μάλιστα τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση με Πανεπιστήμια, κρατικά και ιδιωτικά, άμεσα συνδεδεμένα με την αγορά εργασίας, με τμήματα/ειδικότητες αιχμής και πτυχία που θα αντιστοιχούν σε πολύ μεγάλο ποσοστό (80%) σε θέσεις εργασίας, με φορολογικά κίνητρα για όποιον επιχειρηματία προσλαμβάνει νέους εργαζόμενους, με φορολογική αμνήστευση για όποιον νέο άνθρωπο ξεκινά τη δίκη του επιχείρηση, με υποχρεωτικό επαγγελματικό προσανατολισμό στα σχολεία της χώρας και με διαδραστικότητα στις μεγάλες επιχειρήσεις και με μια πανστρατιά των μεγάλων επιχειρηματιών, ώστε να προσλαμβάνουν νέους σε σταθερά ανοδικό ρυθμό για την επόμενη δεκαετία.

Χαρακτήρισε μάλιστα ως απαραίτητη προϋπόθεση τη μείωση της φορολογίας, τη μείωση των δαπανών καθώς και ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων, με σκοπό την αύξηση του ΑΕΠ που θα μεταφράζεται σε δουλειές.

«Αν θέλετε οι νέες Ελληνίδες και οι νέοι Έλληνες να αγκαλιάσουν τη Ν.Δ., τότε ξεχάστε τα πολιτικά γραφεία ως στείρο σωλήνα ρουσφετιού δια του διορισμού και της ομηρίας της οικογένειάς τους. Ελάτε να φτιάξουμε ένα κράτος μικρό, αξιόπιστο και ικανό, που να διασφαλίζει δουλειές για όλους, μέσα από το ταλέντο, το δαιμόνιο, την ικανότητα και τη διορατικότητα των Ελλήνων. Δώστε τους το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή, να ζουν μόνοι και όχι με τους γονείς τους μέχρι τα 40, να μπορούν να έχουν μια δουλειά, να έχουν ζωή, να ερωτεύονται, να κάνουν όνειρα, να ταξιδεύουν, να είναι περήφανοι» τόνισε προσθέτοντας πως οι νέοι της ΝΔ θα πρέπει να είναι όλοι οι νέοι και νέες στην Πατρίδα μας, είτε ανήκουν ιδεολογικά εδώ, είτε όχι.

«Ας εξαλείψουμε τις συμπεριφορές που τους κρατούν μακριά μας, ας τολμήσουμε μαζί τους, ας κάνουμε τα όνειρα τους όνειρα μας .

Τώρα όσο πότε είναι η στιγμή της αλήθειας, τώρα επιβάλλεται το εγώ των λίγων και ευνοημένων να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, έναντι του δημοσίου καλού και των πολλών» κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Κικίλιας

Μαριέττα Γιαννάκου: Πιστεύουμε στην κοινωνική οικονομία της αγοράς

Πρέπει να υπάρξει διάδραση ανάμεσα στην εμπειρία των μεγαλύτερων και στους νέους ανθρώπους, ανέφερε η πρώην υπουργός, Μαριέττα Γιαννάκου, μιλώντας στην δεύτερη ημέρα του 11ου Συνεδρίου της ΝΔ, με θεματική Νέα Γενιά: Από την Ελλάδα των επιδομάτων στην Ελλάδα των ευκαιριών".Ανέφερε στην ομιλία της η κ. Γιαννάκου: «...Ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν επενδύσεις, κινητικότητα στην αγορά εργασίας, τα παιδιά βρίσκουν σαν λύση να σπουδάζουν και στην συνέχεια εργάζονται ανεξάρτητα από τον τομέα που έχουν ειδικευτεί. Είναι γνωστοί οι δρόμοι που πρέπει να ακολουθήσουμε καθώς είμαστε μικρή χώρα δίχως μεγάλες πλουτοπαραγωγικές πηγές, αυτό που μπορεί να βοηθήσει την χώρα να προχωρήσει είναι η οδός προς τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις. Τι εμποδίζει την Ελλάδα να ακολουθήσει αυτό τον δρόμο; Πρέπει να επενδύσουμε στο μυαλό των νέων και στην οξυδέρκειά τους. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και να διαφοροποιηθούμε, με ανοικτό μυαλό και ανοικτούς ορίζοντες ώστε να δώσουμε την ευκαιρία στους νέους να μείνουν στην χώρα και να ασχοληθούν με τις τεχνολογικές εξελίξεις... Δεν μπορεί η κρίση να παρατείνεται και οι νέοι άνθρωποι να μην μπορούν να επιστρέψουν. Πιστεύουμε στην κοινωνική οικονομία της αγοράς. Ελεύθερη οικονομία αλλά και οικονομία που φροντίζει τους πλέον αδύνατους. Αυτές είναι ιδεολογικές αρχές που πρώτοι εμείς έχουμε αναδείξει».

Γιώργος Κουμουτσάκος: Η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς καταρρίπτεται κάθε μέρα

Συνέδριο επιβεβαίωσης και ελπίδας χαρακτήρισε το 11ο συνέδριο της ΝΔ ο Γιώργος Κουμουτσάκος τονίζοντας πως εστιάζει στις πολιτικές και τις αρχές του κόμματος.

Στην ομιλία του ο Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως η νέα γενιά περιμένει λύσεις για να βγει η χώρα από το τέλμα το οποίο οδήγησε, όπως είπε, τη χώρα η κυβέρνηση. «Μετέτρεψαν την κρίση σε παρακμή» είπε προσθέτοντας πως «έστειλαν τη χώρα πιο βαθιά στα μνημόνια και στην κρίση». Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο η κοινωνία περιμένει ξεκάθαρες θέσεις και λύσεις με εφαρμόσιμες πολιτικές.

Όπως είπε η ΝΔ πατά στέρεα σε ιδεολογικές αρχές και αξίες και είναι η μόνη παράταξη που άντεξε στο σεισμό που έφερε η κρίση το πολιτικό σύστημα. «Διατηρήσαμε τη βαθειά μας σχέση με την κοινωνία» είπε προσθέτοντας πως «σήμερα ενισχύουμε περισσότερο την απήχησή μας στην κοινωνία. Είμαστε η ισχυρότερη πολιτική δύναμη στη χώρα, απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ που είναι δημιούργημα της κρίσης» τόνισε επισημαίνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ βυθίζεται σε μια ιδεολογική ήττα.

«Η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς καταρρίπτεται κάθε μέρα» τόνισε προσθέτοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα φώναζε πολύ και εύκολα. «Η Ελλάδα είναι ακλόνητο πια μέρος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και οι θεσμοί της βασίζονται στο αστικό δημοκρατικό σύνταγμα του ‘75, οι θεσμοί που έχουν τη μεγαλύτερη απήχηση στην κοινωνία είναι οι ένοπλες δυνάμεις, η πυροσβεστική, η αστυνομία, η εκκλησία.

«Που ακριβώς είναι η ηγεμονία της Αριστεράς;» διερωτήθηκε ο κ. Κουμουτσάκος τονίζοντας πως η «δική μας λογική έχει κερδίσει. Είμαστε νικητές και όχι ηττημένοι. Έχουμε μια στέρεη σπονδυλική στήλη από την ημέρα της δημιουργία μας» είπε τονίζοντας πως οι μεγάλες επιλογές της ΝΔ έχουν δικαιωθεί στην ιστορία. «Πρέπει να κερδίσουμε και νέα ακροατήρια, αυτό είναι το στοίχημά μας σε αυτό το συνέδριο. Δεν μας ενδιαφέρει τί ψήφισαν οι πολίτες στο παρελθόν. Δική μας δουλειά είναι το παρόν και φροντίδα μας το μέλλον, δεν χαρίζουμε την κοινωνική ευαισθησία σε άλλους.. και κυρίως σε εκείνους που έχουν κάνει τους ανθρώπους φτωχούς για να κάνουν μετά τους φιλάνθρωπους » είπε ο κ. Κουμουτσάκος.

Νίκη Κεραμέως: αριστεία, αξιολόγηση, αξιοκρατία στην Παιδεία


Θα παλέψουμε για να μετατρέψουμε την χώρα σε ένα περιφερειακό κέντρο γνώσης, με αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου και με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, ανέφερε στην ομιλία της η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως.Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει καταφέρει καίρια πλήγματα σε όλους του τομείς της δημόσιας ζωής, είπε η κ. Κεραμέως και πρόσθεσε: «Δεν στενάζει μόνο η οικονομία αλλά και η εξωτερική πολιτική, η δικαιοσύνη, η ασφάλεια, η Παιδεία. Οι νέοι χάνουν την πίστη τους και εγκαταλείπουν την χώρα. Το πιο ζωντανό και παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας. Το δικό μας στοίχημα είναι η νέα γενιά να μείνει στην χώρα και να δημιουργήσει, από επιλογή και όχι από ανάγκη. Η Παιδεία είναι αναγκαία συνθήκη επιβίωσης του έθνους. Οι τρεις πυλώνες της λογικής μας που στέκεται στον αντίποδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστεία, αξιολόγηση, αξιοκρατία... Θα ξεκινήσουμε τη μεταρρύθμιση από κάτω από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση».

Χρήστος Κέλλας: Στηρίζουμε την δημόσια παιδεία και το δημόσιο σχολείο


«Θέλουμε μία διαφορετική Ελλάδα από την σημερινή», ανέφερε στην ομιλία του ο βουλευτής Λαρίσσης Χρήστος Κέλλας και πρόσθεσε: «Θέλουμε μία Ελλάδα που θα πρωταγωνιστεί, που δεν θα επαιτεί, που θα δημιουργεί ευκαιρίες, που θα λειτουργεί με νόμο και τάξη και θα φορολογεί δίκαια και θα κατανέμει τον πλούτο αφού πρώτα τον παράγει.... Με την προσυνεδριακή διαδικασία οι πόρτες της ΝΔ άνοιξαν, φθάσαμε στο συνέδριο για να μιλήσουμε σε όλους τους Έλληνες για την επόμενη μέρα... Δεν μπορούμε να μιλάμε για το μέλλον αν δεν αντιληφθούμε ότι όλα είναι θέμα Παιδείας και αν δεν αναμορφώσουμε το εκπαιδευτικό σύστημα. Στηρίζουμε την δημόσια παιδεία και το δημόσιο σχολείο, στηρίζουμε και εμπιστευόμαστε τον Έλληνα εκπαιδευτικό στο έργο του, είμαστε υπέρ της αξιολόγησης σε όλες τις δομές... Δεσμευόμαστε για υποχρεωτική προσχολική διετή εκπαίδευση και κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού».

Σταύρος Καλαφάτης: Να εκφράσουμε την μεγάλη σιωπηλή πλειοψηφία

Η επανάκαμψη δεν θα έλθει αν στην πρώτη γραμμή δεν βρεθούν οι νέες και νέοι, ανέφερε στην ομιλία του ο Σταύρος Καλαφάτης και πρόσθεσε: «Η άλλη πλευρά συνθλίβει το σθένος των νέων ανθρώπων. Οι νέοι μπορούν να είναι μπροστά στη μεταρρύθμιση της σκέψης. Αλήθεια, ευθύτητα και πράξη είναι τα συνθήματά μας, σε αυτή την προσπάθεια με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να ανατρέψουμε την υπάρχουσα κατάσταση και να εκφράσουμε την μεγάλη σιωπηλή πλειοψηφία».

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: Πιστεύω στον Κυριάκο Μητσοτάκη


«Αυτό που ζούμε δεν είναι κρίση, κρίση είναι μία προσωρινή παρεκτροπή από την κανονικότητα, ζούμε την επώδυνη ενηλικίωση της χώρας, μια Ελλάδα που πεθαίνει και μία Ελλάδα που επιδιώκει να γεννηθεί», ανέφερε στην ομιλία του στο Συνέδριο της ΝΔ, ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο οποίος διευκρίνισε ότι δεν είναι στέλεχος ή ψηφοφόρος της ΝΔ. Ανέφερε ο κ. Μαρκουλάκης: «Δίνουμε τη μάχη της δικής μας γενιάς από την οποία θα βγούμε κερδισμένοι ή χαμένοι. Οι Έλληνες έχουμε μπροστά μας έναν τεράστιο βράχο που πρέπει να μετακινηθεί. Όταν με ρωτήσει ο γιος μου -που είναι 12 χρονών- σε μερικά χρόνια, θέλω να μπορώ να του πω ότι έκανα ότι μπορούσα, έσπρωξα κι εγώ για να μετακινηθεί βράχος... Ένα σύννεφο μελαγχολίας και κατάθλιψης έχει απλωθεί πάνω από την χώρα, πρέπει να μάθουμε να σκεπτόμαστε και ζούμε διαφορετικά... Από την προηγούμενη κατάσταση έλειψε μία έννοια, η αλήθεια, χωρίς την οποία δεν μπορεί να υπάρξει ούτε εκσυγχρονισμός, ούτε επανίδρυση ούτε τίποτε άλλο. Είναι αλήθεια ότι δεν μπορείς να ξοδεύεις εσαεί περισσότερα από όσα βγάζεις. Υπάρχει ένα πρόβλημα με την αλήθεια, την αλήθεια οι άνθρωποι δεν θέλουν να την ακούσουν. Ο άνθρωπος δεν είναι λογικό ον, είναι ένα ον με ικανότητα λογικής σκέψης».

Απευθυνόμενος προς τους συνέδρους είπε: «Αν θέλετε να αλλάξετε την χώρα πρέπει να αλλάξετε πρώτα εσείς. Είναι δική σας ευθύνη να πείσετε ότι η Ευρώπη με τις αδυναμίες και τα λάθη της είναι ο φυσικός μας χώρος. Είναι δική σας ευθύνη να αναδείξετε την πρόοδο της χώρας τα τελευταία 40 χρόνια, είναι δική σας ευθύνη να αναλάβετε τα λάθη που σας αναλογούν και να ζητήσετε συγγνώμη, όχι αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη αλλά συγγνώμη. Είναι δική σας ευθύνη να πείσετε ότι δεν είσαστε το κόμμα της ελίτ. Είναι δική σας ευθύνη να αποδημήσετε την άποψη ότι κάθε τι αριστερό είναι ηθικό και προοδευτικό. Αυτό είναι από τα δύσκολα αλλά έχει βάλλει το χεράκι της η πραγματικότητα. Είναι δική σας ευθύνη να απομονώσετε τις ακραίες φωνές να κινηθείτε πέρα από τον διχασμό και τη μισαλλοδοξία. Είναι δική σας ευθύνη να κρατήσετε ψηλά την σημαία των ατομικών δικαιωμάτων. Να εμπνεύσετε τους πολίτες για να επιστρέψουν στην πολιτική και να αντιστρέψετε την κατάθλιψη και την απογοήτευση».

Κλείνοντας είπε ότι «είναι δική σας ευθύνη να γκρεμίσετε την εικόνα του δημαγωγού ηγέτη. Αυτός ο ηγέτης υπάρχει και είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το είχε αποδείξει ήδη από την εποχή της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας όταν στάθηκε μόνος απέναντι σε όλους για να υποστηρίξει αυτό που πίστευε σωστό. Το λέω με παρρησία: Πιστεύω στον Κυριάκο. Πιστεύω και εύχομαι να δώσει το παράδειγμα ότι οφείλουμε να γίνουμε οι ίδιοι η αλλαγή που θέλουμε να δούμε».

Γ. Πατούλης: Απαιτείται ένα αξιόπιστο εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης του τόπου με ουσιαστική συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης και τους πολίτες πρωταγωνιστές

Την πάγια θέση της Αυτοδιοίκησης να προχωρήσει άμεσα μία ριζική μεταρρύθμιση με αιχμή την αποκέντρωση στη λειτουργία του κράτους και τους πολίτες σε πρωταγωνιστικό ρόλο, ανέπτυξε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στον χαιρετισμό που απεύθυνε στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Με δεδομένο ότι, όπως ανέφερε, η χώρα διανύει μία κρίσιμη περίοδο σταδιακής παρακμής και απαξίωσης κρίσιμων τομέων που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών όπως η Παιδεία, η Υγεία, η δημόσια ασφάλεια, σημείωσε πως απαιτείται ένας αγώνας για την «ανατροπή της αδιέξοδης πολιτικής», με πρωταγωνιστή την Αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε πως πρόκειται για το θεσμό που βρίσκεται καθημερινά στο πλευρό εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, που έχουν πραγματική ανάγκη από στήριξη και επισήμανε πως πρώτη η Αυτοδιοίκηση ανέδειξε την ασυνέπεια σε τομείς της κυβερνητικής πολιτικής, όπως στο προσφυγικό ζήτημα αλλά και στην αδυναμία δρομολόγησης μίας ουσιαστικής μεταρρύθμισης στο μοντέλο λειτουργίας του κράτους.

«Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εφαρμόσουν και στις εκλογές της αυτοδιοίκησης την απλή αναλογική, αδιαφορώντας αν αυτό οδηγήσει σε ακυβερνησία τους Δήμους» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η ΚΕΔΕ έχει καταθέσει τεκμηριωμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις για μια μεταρρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα να αποφασίζουν οι ίδιοι οι πολίτες, για το μέλλον τους.

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι στόχος είναι οι Έλληνες να ξαναβρούν την αισιοδοξία τους, να αποκτήσουν ξανά αυτοπεποίθηση, όραμα κι ελπίδα.

Σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να ακούσει τη μεταρρυθμιστική πρόταση της Αυτοδιοίκησης και να συμπεριλάβει στο νέο προγραμματικό της λόγο την ανάγκη για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις ,που αφορούν το μοντέλο λειτουργίας της δημόσιας Διοίκησης και το πώς αυτό το μοντέλο, θα απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας.

Ειδικότερα εστίασε στη σημασία να προσελκύσει η χώρα επενδύσεις, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να δοθεί ρόλος και δύναμη στις τοπικές κοινωνίες και να αναβαθμιστεί η καθημερινότητα των πολιτών.

«Η δική μας η άποψη είναι ότι η Ελλάδα χρειάζεται μία γενναία αποκέντρωση στη λειτουργία του Κράτους, με ουσιαστική συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με στόχο την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής κι αλληλεγγύης» τόνισε και επισήμανε χαρακτηριστικά:

«Υποστηρίζουμε μια ριζική αναδιανομή εξουσιών, με βάση τις αρχές της εγγύτητας, της επικουρικότητας και της αποτελεσματικότητας».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημείωσε ότι το Συνέδριο είναι μία ευκαιρία να συζητηθούν μεταρρυθμίσεις που θα αντιλαμβάνονται την Αυτοδιοίκηση, τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας ως ζωτικό τμήμα της Ελλάδας του 2030 και πρόσθεσε πως είναι ανάγκη να προβληθεί ένα αξιόπιστο εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης του τόπου όπου «θα εισακούγονται οι ανάγκες της κοινωνίας και θα μετουσιώνονται σε πολιτικές, που θα ωφελούν τη χώρα και τους πολίτες».

Συμμετοχή του Προέδρου της ΚΕΔΕ στη συνεδρίαση της Γ.Γραμματείας Οικουμενικού Ελληνισμού της ΝΔ

Στο περιθώριο του Συνεδρίου της ΝΔ, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, εκπροσωπώντας την Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού συμμετείχε στη συνεδρίαση της Γ.Γραμματείας Οικουμενικού Ελληνισμού της ΝΔ.

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στην πολύτιμη συμβολή της ομογένειας στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας και επισήμανε πως η Ελληνική Αυτοδιοίκηση επενδύει στη δύναμη της ομογένειας και θα συνεχίσει την ισχυροποίηση των σχέσεων με τον ελληνικό λαό. Ωστόσο υπογράμμισε πως οφείλει και η χώρα να ανταποδώσει την ουσιαστική στήριξη των ομογενών, δίνοντας τους το δικαίωμα ψήφου.

 Α. Σαμαράς: Παραλάβαμε χάος - παραδώσαμε κράτος

«Ήρθε ο Βούτσης και μας είπε ότι μας έριξαν οι ξένοι. Δεν τα θυμάται καλά. Από μέσα, από την Ελλάδα μας έριξαν. Οι απέξω μπορεί να βοήθησαν. Οι ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χ.Α. και ο Κουβέλης μας έριξε» είπε από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Αναλυτικά η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά έχει ως εξής:

Αγαπητοί φίλοι, είμαστε σήμερα όλοι εδώ! Είμαστε ενωμένοι... Είμαστε υπερήφανοι για την παράταξή μας και την προσφορά της στη χώρα. Είμαστε δικαιωμένοι για το έργο μας. Και πάνω απ' όλα, είμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε την Ελλάδα όρθια ξανά!Είμαστε η Παράταξη που θεμελίωσε τη δημοκρατία στην Ελλάδα, το 1974... Η Παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, το 1980. Η Παράταξη που ήξερε να προειδοποιεί, για σφάλματα... - που ήξερε να πληρώνει για σφάλματα που ήξερε να διορθώνει σφάλματα, η Παράταξη που άνοιγε πάντα - κι ανοίγει και σήμερα - νέους δρόμους για τη χώρα. Κι είμαστε το Κόμμα που έμεινε όρθιο, όταν όλα κατέρρεαν γύρω του!

Δείτε τι γίνεται σήμερα: Ποια είναι η βαθύτερη διαφορά ανάμεσα σε μας και το ΣΥΡΙΖΑ; Είναι, ότι όσοι ψήφισαν εμάς το 2015, είναι σήμερα υπερήφανοι! Ενώ όσοι ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ τότε, σήμερα ντρέπονται! Όσοι μας ψήφισαν - περπατάνε σήμερα με το κεφάλι ψηλά... Ενώ όσοι τους ψήφισαν - χτυπάνε το κεφάλι τους...

Θυμηθείτε τα πολύ πρόσφατα μόνο: Κυβερνήσαμε για δυόμιση χρόνια. Μας έριξαν πριν προλάβουμε να ολοκληρώσουμε το έργο μας. Αλλά σε αυτά τα δυόμιση χρόνια, στις πιο δύσκολες συνθήκες που έχουν υπάρξει ποτέ,

--κάναμε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει γίνει ποτέ,

--κάναμε τη μεγαλύτερη μείωση χρέους που έχει υπάρξει ποτέ,

--κάναμε τις περισσότερες αποκρατικοποιήσεις που έχουν γίνει ποτέ,

--κάναμε τις περισσότερες φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει...

--κάναμε τη μεγαλύτερη στροφή

από τη βαθιά ύφεση στην ανάπτυξη μέσα σε δυόμισι χρόνια...

Κι όλα αυτά δεν είναι επίτευγμα ενός ή λίγων ανθρώπων. Είναι επίτευγμα όλων μας! Είναι επιτεύγματα της Παράταξης κι όσων στάθηκαν δίπλα της. Κι είναι η παρακαταθήκη για τη σωτηρία της χώρας.

Και μη ξεχνάτε: Πήραμε πολύ δύσκολες αποφάσεις – αλλά, παρ' όλα αυτά, κρατήσαμε τις δυνάμεις μας! Μέσα στην πιο δύσκολη διακυβέρνηση που έχει υπάρξει ποτέ, είχαμε την μικρότερη κυβερνητική φθορά - λιγότερο από 2 ποσοστιαίες μονάδες!

Όταν το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου, έχασε 32 μονάδες...` Κι όταν ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει σήμερα, δημοσκοπικά μέχρι στιγμής, 10-15 μονάδες... Και κάνουν στο ΣΥΡΙΖΑ το σταυρό τους – όσοι κάνουν το σταυρό τους - μη χάσουν πολύ παραπάνω...

Γιατί οι νέες περικοπές που ψήφισαν, είναι ακόμα μπροστά… Οι νέοι φόροι που έβαλαν, είναι ακόμα μπροστά… Οι πλειστηριασμοί, είναι ακόμα μπροστά… Η απροθυμία τους να εφαρμόσουν όσα ψήφισαν, είναι μπροστά. Και η κατακραυγή του κόσμου που ξεγέλασαν, είναι παντού γύρω τους και τους στοιχειώνει... Εμείς πρωτοστατήσαμε στα δύσκολα και αντέξαμε στα δυσκολότερα...

Γιατί; Πώς έγινε αυτό; Έγινε, γιατί οι ιδέες μας άντεξαν. Γιατί οι ιδέες μας δικαιώθηκαν! Άντεξαν και δικαιώθηκαν μέσα στην Ελλάδα. Αλλά άντεξαν και δικαιώθηκαν και σε ολόκληρο τον κόσμο. Διαχρονικές και πανανθρώπινες αξίες, σήμερα επιστρέφουν δριμύτερες... Παντού στον κόσμο... Όπως η Πατρίδα, χωρίς την οποία δεν μπορεί να σταθεί η Δημοκρατία. Όπως η σημασία της Μεσαίας Τάξης! Χωρίς την οποία δεν υπάρχει ούτε Δημοκρατία ούτε Ανάπτυξη... Όπως η Ισότητα στις Ευκαιρίες, χωρίς την οποία δεν μπορεί να υπάρξει Δικαιοσύνη. Όπως η Ασφάλεια του Πολίτη, χωρίς την οποία καταρρέουν τα πάντα! Όπως η Οικογένεια, χωρίς την οποία δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνική συνοχή...

Αλλά μαζί με τις παραδοσιακές και διαχρονικές αξίες, αναδεικνύονται πλέον και οι σύγχρονες φιλελεύθερες αξίες: Όπως η Ανταγωνιστικότητα - χωρίς την οποία δεν μπορεί να υπάρξει Ανάπτυξη και Ευημερία. Όπως η Προσωπική Ευθύνη - χωρίς την οποία δεν μπορεί να σταθεί ένα σύγχρονο κράτος, ούτε να αναπτυχθεί μια σύγχρονη οικονομία. Όπως η Αποτελεσματικότητα στη χρήση των πόρων και η Ανταποδοτικότητα των φόρων. Όπως η μείωση των φόρων! Όπως η μείωση του σπάταλου κράτους και το χτύπημα του κρατισμού.

Είμαστε υπέρ της Ενωμένης Ευρώπης. Αλλά πρέπει και η ίδια η Ευρώπη να πιστέψει στον εαυτό της, και στην Αλληλεγγύη ανάμεσα στα μέλη της.

Είμαστε υπέρ της ανοικτής κοινωνίας και της ανοικτής οικονομίας. Αλλά δεν είμαστε "ξέφραγο αμπέλι"! Έχουμε σύνορα και πρέπει να τα φυλάμε. Όπως κάνουν όλοι οι εταίροι μας. Κι όπως αποδείξαμε στα δυόμιση χρόνια της διακυβέρνησής μας, μπορούμε να φρουρήσουμε τα σύνορά μας! Που είναι και σύνορα της Ευρώπης...

Μόλις τώρα, βέβαια, η υπόλοιπη Ευρώπη το κατάλαβε αυτό: Γιατί όταν ο Τσίπρας άνοιξε τα σύνορα - που είχαμε σφραγίσει εμείς - η Ευρώπη σαρώθηκε από το τσουνάμι των λαθρομεταναστών...

Προσέξτε τώρα: Είμαστε Φιλελεύθεροι και Συντηρητικοί ταυτόχρονα! Κι είμαστε υπερήφανοι και για τα δύο... Είμαστε Φιλελεύθεροι και είμαστε υπερήφανοι, γιατί το μέλλον του κόσμου ανήκει στα φιλελεύθερα ιδανικά. Ο κομμουνισμός πέθανε. Και ο κάθε είδους κρατισμός αργοπεθαίνει... Αλλά είμαστε και Συντηρητικοί - κι είμαστε υπερήφανοι και γι' αυτό. Συντηρητισμός δεν είναι η άρνηση της αλλαγής. Είναι η άρνηση στην ισοπέδωση που φέρνουν οι αριστερές ιδεοληψίες! Κάποιοι θέλουν να σβήσουν την εθνική ταυτότητα αυτού του λαού. Δεν θα τους αφήσουμε! Κάποιοι θέλουν να σβήσουν και την Ορθοδοξία – που δεν είναι απλή "θρησκευτική επιλογή"... Είναι η ταυτότητά μας! Δεν θα τους αφήσουμε... Το ίδιο ακριβώς κάνουν και οι Φιλελεύθεροι και οι Συντηρητικοί, σε όλες τις χώρες του κόσμου: Αντιστέκονται, όταν οι Αριστεροί επιχειρούν να αλλάξουν την ταυτότητα των λαών τους.

Συντηρητισμός είναι η πίστη στις διαχρονικές αξίες που διατηρούν τη συνοχή της κοινωνίας, όταν κάνει άλματα στο μέλλον. Γιατί πρέπει να έχεις βαθιές ρίζες, για να πάς ψηλά. Πρέπει να πατάς γερά στα πόδια σου, για να πας μακριά. Πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου, για να αλλάξεις τα πάντα.

Είμαστε Φιλελεύθεροι γιατί πιστεύουμε στη δύναμη του Έλληνα επιχειρηματία, μικρού και μεγάλου. Κι είμαστε Συντηρητικοί γιατί πασχίζουμε να συντηρήσουμε τη Δημοκρατία στον τόπο που τη γέννησε και να κρατήσουμε όρθια τη Μεσαία Τάξη, που οι Αριστεροί τη συνθλίβουν…

Και κάτι ακόμα: Είμαστε Φιλελεύθεροι και Συντηρητικοί, κι έχουμε την υποχρέωση να εξαλείψουμε το "κόκκινο παρακράτος" της ανομίας, τα τάγματα εφόδου, τους "Ρουβίκωνες", την τρομοκρατία και τη βία μέσα στα Πανεπιστήμια και τα "άβατα" - στα Εξάρχεια και παντού.

Η Αριστερά μισεί το Συντηρητισμό, όπως μισεί και το Φιλελευθερισμό! Τους Συντηρητικούς τους αποκαλεί, τάχα, "οπισθοδρομικούς". Τους Φιλελεύθερους τους αποκαλεί, δήθεν "ανάλγητους νεοφιλελεύθερους". Όταν προβάλλουμε το πατριωτικό μας πρόσωπο, μας αποκαλεί «ακροδεξιούς». Όταν προβάλλουμε το φιλελεύθερο μας πρόσωπο, μας αποκαλεί «νεοφιλελεύθερους».

Δεν χρειάζεται να «απολογούμαστε» σε αυτές της ανοησίες... Στα δυόμιση χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκε πως αυτοί είναι οι οπισθοδρομικοί! Αυτοί που προσπαθούν να διασώσουν το παλιό... Αυτοί που στήνουν το πελατειακό κράτος και τον κρατισμό.

Αυτοί είναι και οι ανάλγητοι! Αυτοί που έβαλαν αχρείαστους νέους φόρους και επέβαλαν αχρείαστες νέες περικοπές, παντού! Αυτό τους απαντάμε: Εσείς είστε οι οπισθοδρομικοί και οι ανάλγητοι!

Δεν χρειάζεται να απολογούμαστε. Είναι λάθος να απολογούμαστε. Είναι εκείνοι που πρέπει να απολογούνται. Για τα λάθη τους, για τα ψέματά τους, για τα εγκλήματά τους. Είμαστε Κεντροδεξιοί, γιατί εμπνεόμαστε από τις καλύτερες παραδόσεις της Δεξιάς και του Κέντρου. Τελεία και παύλα!

Αγαπάμε τούτη την Πατρίδα μας, είμαστε υπερήφανοι για αυτό το Λαό και τη μοναδική Ιστορία του, πιστεύουμε στην Ευρώπη Τελεία και παύλα. Υπερασπιζόμαστε την Ελευθερία και τη Δημοκρατία, και οραματιζόμαστε το Φιλελεύθερο μέλλον ενός άξιου και ανταγωνιστικού λαού, που απέδειξε πως μπορεί να τα καταφέρει στα δύσκολα και μπορεί να πετύχει τα πάντα! Τελεία και παύλα.

Δεν απολογούμαστε! Είναι εκείνοι που πρέπει να απολογούνται... Και δεν είμαστε το ίδιο με αυτούς... Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το ψέμα ως «πολιτικό πλεονέκτημα», έφερε την εκδικητικότητα ως κομματική γραμμή, έφερε την απάτη ως υπέρτατη «Πολιτική», και την απαξίωση της χώρας, ως ιδεολογική υποχρέωση. Σίγουρα δεν είμαστε το ίδιο...

Ακούστε: --Κατά την εδώ επίσκεψη του, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν είπε πράγματα που τα πίστευε από πάντα, αλλά ποτέ στο παρελθόν, δεν τόλμησε να τα θέσει σε συναντήσεις κορυφής. Τώρα τα έθεσε, γιατί τώρα του δώσαν την ευκαιρία... Ούτε στον Κώστα Καραμανλή, ούτε σε μένα είχε διανοηθεί ποτέ να μιλήσει για «αλλαγή της Συνθήκης της Λωζάνης». Τώρα τα είπε αυτά! Σίγουρα δεν είμαστε το ίδιο.

Οι μεσάζοντες στις αμυντικές προμήθειες έχουν καταργηθεί εδώ και πολλά χρόνια. Σήμερα ποντικοί-μεσάζοντες χορεύουν αγκαλιά με βλήματα. Σίγουρα δεν είμαστε το ίδιο... Τα «ασημικά» πωλούνται σαν παλιοσίδερα. Δέστε τι έγινε με τη ΔΕΗ, ή με τον ΟΣΕ, ή με τον ΟΛΘ. Σίγουρα δεν είμαστε το ίδιο... Εμείς παραλάβαμε την Οικονομία με ύφεση -7,2% Και σε δυόμιση χρόνια την βγάλαμε σε ανάπτυξη, όταν γύρω μας, στην Ευρώπη υπήρχε ακόμα στασιμότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε την Οικονομία σε ανάπτυξη, και τη διατηρεί ακόμα σε... πολικές θερμοκρασίες. Ενώ γύρω μας η Ευρώπη πια καλπάζει… Σίγουρα δεν είμαστε το ίδιο.

Εμείς δεν έχουμε ψευδαισθήσεις και αυταπάτες. Ούτε γλύφουμε σήμερα εκεί που φτύναμε. Σίγουρα δεν είμαστε το ίδιο… Ήλθε ο κ. Βούτσης προχθές και μας είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, πως το 2015 μας έριξαν, λέει, οι ξένοι δανειστές! Δεν τα θυμάται καλά... Αυτοί που αρνήθηκαν να εκλέξουν Πρόεδρο Δημοκρατίας μας έριξαν! Από μέσα από την Ελλάδα!

Οι απ' έξω μπορεί να μη βοήθησαν τότε… Όμως άλλοι έριξαν την Ελλάδα στα βράχια.. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ - μαζί με τη Χρυσή Αυγή! Και, βεβαίως, τον Κουβέλη.

Και τι ακριβώς, μας λέει σήμερα ο κ. Βούτσης; Ότι τους έβαλαν... οι ξένοι να μας ρίξουν; Ή ότι έπαιξε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ το παιγνίδι των «ξένων», χωρίς να το πάρει χαμπάρι; Τι θέλει να μας πει δηλαδή; Ομολογεί ότι υπήρξαν οι ίδιοι... "γερμανοτσολιάδες", παίζοντας το παιγνίδι των ξένων; Ή ομολογεί ότι αποδείχθηκαν απλώς οι χρήσιμοι ηλίθιοι, γιατί δεν κατάλαβαν τι έκαναν τότε;

Στην πραγματικότητα, απλώς τα έχουν χαμένα... Ψευδαισθήσεις είχαν και αυταπάτες έχουν ακόμα. Κι ας εξηγήσουμε, επί τέλους, γιατί τους λένε «μπράβο» οι ξένοι;

Άλλωστε, οι ίδιοι τους το έχουν εξηγήσει: Τους λένε «μπράβο», γιατί διορθώνουν τα εγκλήματα τύπου Βαρουφάκη που έκαναν το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής τους. Τους λένε «μπράβο» για την... κολοτούμπα που έκαναν! Παίρνουν και διεθνή βραβεία για την τεράστια κολοτούμπα τους! Τους φτύνουν - κι αυτοί πανηγυρίζουν γιατί νομίζουν ότι... βρέχει!

Αλλά οι ίδιοι ξένοι, τους έχουν πει πολλές φορές μέχρι σήμερα, ότι το 2014 η Ελλάδα έβγαινε από τα μνημόνια. Ενώ τώρα θα παραμείνει σε αυστηρή εποπτεία για πολλά χρόνια. Οι ίδιοι ξένοι τους έχουν πει ότι το Ελληνικό χρέος βρισκόταν στα τέλη του 2014 "σε τροχιά βιωσιμότητας". Ενώ τώρα πια, δεν είναι βιώσιμο... Κι οι ίδιοι οι ξένοι, τώρα που μιλάμε, εκφράζουν τις πιο ζωηρές ανησυχίες γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει μέτρα, αλλά δεν τα εφαρμόζει! Ψηφίζει αποκρατικοποιήσεις, που ως χθες τις κατήγγελλε, αλλά εξακολουθεί να τις μπλοκάρει. Κι η αλήθεια φαίνεται τώρα, μέσα κι έξω από τη χώρα:

Εμείς βγάζαμε τη χώρα από την κρίση και από τα μνημόνια, χωρίς να τη δέσουμε χειροπόδαρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε για πρόσθετη λιτότητα ως το 2022, για πρωτογενή πλεονάσματα ως το 2060, υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια, και μάλιστα σε Υπερ-ταμείο με ξένη διοίκηση, και έδεσε τη χώρα! Την έδεσε - αλλά... χωρίς να την βγάλει από την αυστηρή εποπτεία και τα μνημόνια!

Και το πιο σημαντικό: Ο κόσμος ολόκληρος, εκτός Ελλάδος, σήμερα μετακινείται σε θέσεις πιο φιλελεύθερες και πιο συντηρητικές ταυτόχρονα. Πιο φιλελεύθερες, στις μεταρρυθμίσεις που δημιουργούν ανταγωνιστικότητα και χτυπούν τον κρατισμό. Αλλά και πιο συντηρητικές ταυτόχρονα, σε ό,τι αφορά την Ασφάλεια, το Νόμο και την Τάξη, το κλείσιμο των εξωτερικών συνόρων και την αντιμετώπιση των κυμάτων λαθρομετανάστευσης.

Όταν σφράγιζα τα σύνορα της χώρας και άνοιγα την "Αμυγδαλέζα", κάποιοι στην Ευρώπη μου γκρίνιαζαν τότε… Τώρα που ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και άνοιξε τα σύνορα να περάσουν εκατομμύρια λαθρομετανάστες - που μας τους εμφάνιζαν αρχικά ως πρόσφυγες - πολλοί στην Ευρώπη διαμαρτύρονται, και μας ζητούν να φυλάξουμε τα σύνορά μας. Είναι οι ίδιοι, που γκρίνιαζαν προηγουμένως - όταν εμείς τα φυλάγαμε αποτελεσματικά.

Και σήμερα διαπιστώνουν, πως μπροστά στην Κόλαση που επικρατεί στα hot spots, η Αμυγδαλέζα ήταν... "Ξενοδοχείο Πολυτελείας"! Τώρα το κατάλαβαν κι εκείνοι. Μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το κατάλαβε ακόμα.

Φίλες και φίλοι, ήρθε η ώρα να καλέσουμε τους πολίτες να αναλάβουν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους. Ήρθε η ώρα να βάλουμε ποιότητα στη ζωή μας, κρατώντας ό,τι Ελληνικό, ό,τι μας βοήθησε να επιβιώσουμε στους αιώνες: Φιλότιμο, Πατριωτισμό, Ιδιωτική Πρωτοβουλία, Επιχειρηματικό Δαιμόνιο, Προσωπική Ευθύνη, Τιμή! Σεβασμό στους Θεσμούς, σεβασμό της άλλης άποψης, Ελευθερία έκφρασης.

Ήρθε η ώρα να μειώσουμε τους φόρους και να δώσουμε ανάσα στην οικονομία. Ήρθε η ώρα, να προτείνουμε μια σύγχρονη προσέγγιση χωρίς να ξεχνάμε τη γνώση και την πείρα που μας δίδαξαν οι παλαιοί μαστόροι. Ήρθε η ώρα να σκεφτούμε τι ακριβώς στερεί από την Ελλάδα την Ανάπτυξη, Και να συνδυάσουμε τα παλαιά με τα σύγχρονα, ώστε στέρεα να γεννηθεί το καινοτόμο.

Αυτός είναι ο δρόμος που βαδίζουν σήμερα οι πιο πετυχημένες ευρωπαϊκές οικονομίες. Ήρθε η ώρα να στηριχθούμε ξανά στις πατροπαράδοτες αρετές του Έλληνα: στη δημιουργικότητα και στη φαντασία του, στην ευστροφία του, στον κοσμοπολιτισμό του, στα ταλέντα και στις επιδεξιότητές του... Ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε μπροστά! Τώρα ο λαός ξέρει. Αυτούς που κυβερνάνε σήμερα, τους γνώρισε, τους δοκίμασε. Έπαθε κι έμαθε.

Εμείς, η ΝΔ, δώσαμε εξετάσεις. Αποδείξαμε ότι βγάζαμε τη χώρα από την κρίση. Παραλάβαμε χάος - παραδώσαμε κράτος. Τα όσα καταφέραμε την περίοδο 2012-14, είναι η εγγύηση για το τι μπορεί να κάνει η ΝΔ αμέσως μετά τις εκλογές. Έχουμε θέληση, γνώση, πείρα και στελέχη. Και προσοχή: να προχωρήσουμε με το «εγώ» μας, γερά και αρμονικά δεμένο με την Πατρίδα. Γιατί αγαπάμε την Πατρίδα. Όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα.

Αυτό μας ενώνει! Ο Σύγχρονος Πατριωτισμός… Ο Σύγχρονος Πατριωτισμός στηρίζεται: στη δύναμη της αλήθειας - κι όχι στην προπαγάνδα! Στη δημοκρατία - κι όχι στο λαϊκισμό... Αναζητά την αυτογνωσία - κι όχι την αυταπάτη... Δημιουργεί πρότυπα - κι όχι στερεότυπα, Αναβιώνει - και δεν περιφρονεί - τις διαχρονικές εθνικές αξίες, που είναι η Ψυχή μας!

Ο Σύγχρονος Πατριωτισμός, στις δύσκολες στιγμές που περνάμε, διευρύνει την απήχησή μας και τα κομματικά μας όρια... Αυτός, μπορεί να φέρει νέες κοινωνικές δυνάμεις κοντά μας. Είναι ο Σύγχρονος πατριωτισμός των μεγάλων μεταρρυθμίσεων, της ανταγωνιστικότητας, της μείωσης των φόρων, που απελευθερώνει το δυναμισμό και τη δημιουργικότητα του Έλληνα!

Αλλά προσέξτε: παραμένει Πατριωτισμός, γιατί πιστεύει στον Έλληνα, στην αξία του, στην Ιστορία του και στο μέλλον του. Ανοίγεται στους πάντες, συνεργάζεται με όλους,αλλά δεν διαπραγματεύεται τα αδιαπραγμάτευτα. ( )

Φίλες και φίλοι, είμαστε σήμερα εδώ, πιο αισιόδοξοι από ποτέ, πιο ενωμένοι από ποτέ, πιο έτοιμοι από ποτέ, συσπειρωμένοι γύρω από τον Πρόεδρό μας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σας ζητώ να οπλιστείτε με τη δύναμη που μας δίνουν οι ιδέες μας. Να θωρακιστείτε με την Ενότητα που μας επιβάλλουν οι κρίσιμες ώρες για την Πατρίδα, και να δώσετε τη μάχη για την Ελλάδα και τα παιδιά της. Μη κάνετε πίσω ούτε ένα βήμα. Μόνο μπροστά! Από τα βάθη της Ιστορίας μας, γνωρίζετε, ότι ο λαός μας υπήρξε πάντα αγωνιστής της Δημοκρατίας. Σε σας θα ανήκει και η ευθύνη και ο έπαινος. Δείτε τι κάνουν εκείνοι: Θέλουν το Κόμμα τους να υποτάξει το κράτος. Και η δημαγωγία τους να αποδυναμώσει το δικό μας φρόνημα. Δεν θα τους το επιτρέψουμε! Ένας-ένας και όλοι μαζί, θα δώσουμε τη μάχη για την πραγματική Ελπίδα.

Ελπίδα για Ανάπτυξη! Για Δικαιοσύνη! Για Αξιοπρέπεια! Για μιαν Ελλάδα υπερήφανη, όπως της αξίζει... Αυτές είναι οι υποθήκες και οι αξίες της Παράταξής μας...

Με αυτές θα νικήσουμε! Με αυτές θα τελειώσουμε οριστικά την κρίση. Με αυτές θα εξαλείψουμε την απογοήτευση, την κατήφεια, τη μιζέρια... Με αυτές θα αναγεννηθεί η Ελλάδα! Γιατί η δικιά μας Ελλάδα ΔΕΝ είναι "καρυδότσουφλο στο πέλαγος"... Είναι αστέρι στον Ουρανό! Η δικιά μας Ελλάδα είναι Ελευθερία - και μάλιστα "απ' τα κόκκαλα βγαλμένη"! Σας ευχαριστώ.
 
 Διαβάστε επίσης: 

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017, 15:47