Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση, γιατί προσανατολίζεται στην επιλογή κάποιου «διχαστικού δημοψηφίσματος» άσκησε η Ν.Δ., τονίζοντας παράλληλα πως, ενώ έχει αρχίσει μια αόριστη προετοιμασία για κάποιο δημοψήφισμα, δεν έχει ακόμα αποφασίσει ποιο θα είναι το ερώτημα που θα τεθεί.

«Πρώτα επιλέγεται η μεθόδευση κι ύστερα αναζητείται το ερώτημα- το κάρο μπαίνει μπροστά από το άλογο- δεν τους ενδιαφέρει η ουσία, αλλά το επικοινωνιακό παιχνίδι της διαδικασίας και αυτό δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο, παρά ένα ακόμα τέχνασμα» τόνισε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., Γιάννης Μιχελάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ένα τέτοιο δημοψήφισμα θα είναι διχαστικό και αποπροσανατολιστικό – και βέβαια τα διλήμματα που κατασκευάζει η κυβέρνηση προκαλούν σύγχυση, δεν ωφελούν, αλλά βλάπτουν τον τόπο. Πάνω στη λανθασμένη πολιτική, που βλάπτει την ελληνική οικονομία, πάνε να προσθέσουν και ένα δημοψήφισμα που διαιρεί τον ελληνικό λαό» πρόσθεσε ο κ. Μιχελάκης και εξέφρασε την ελπίδα οι διαρροές περί δημοψηφίσματος να μείνουν σενάρια για το καλό του τόπου.

Παράλληλα, σχολιάζοντας τα όσα είπε χθες ο πρωθυπουργός στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο, τόνισε ότι «προσπαθούν να φτιάξουν ένα κλίμα φόβου στην κοινωνία».

«Αυτή η επιχείρηση συνεχίζεται και σήμερα. Εμείς δεν θα μπούμε σε αυτή τη λογική», δήλωσε χαρακτηριστικά, αποκλείοντας για ακόμη μία φορά το ενδεχόμενο της συναίνεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε τοποθετηθεί για το θέμα της συναίνεσης. Συνυπογραφή στο λάθος δεν θα υπάρχει. Βασικός μας στόχος η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Δεν είναι η έλλειψη συναίνεσης που εμποδίζει την κυβέρνηση να κυβερνήσει» υπογράμμισε ο κ. Μιχελάκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης