Την ώρα που τόσο οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, όσο και η ελληνική πλευρά δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους για την πορεία των διαπραγματεύσεων, διαμηνύοντας ότι η επίτευξη συμφωνίας είναι θέμα χρόνου, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μέσω του εκπροσώπου του, δυναμιτίζει το κλίμα, υπογραμμίζοντας πως ο λευκός καπνός… θα αργήσει να φανεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συντάξεις, ΦΠΑ και χρηματοδοτικό κενό τα «αγκάθια» της συμφωνίας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤΌπως επεσήμανε ενώπιον των δημοσιογράφων ο Τζέρι Ράις, εξακολουθούν να υφίστανται «σοβαρές διαφορές» μεταξύ Ελλάδας και ΔΝΤ σε σημεία που θεωρούνται κομβικά για την επίτευξη συμφωνίας.

«Δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στην άμβλυνση των διαφορών αυτών και επομένως είμαστε ακόμη μακριά από μία συμφωνία» δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι Ελλάδα και ΔΝΤ καταγράφουν αποκλίσεις στα ζητήματα των συντάξεων, του ΦΠΑ και του χρηματοδοτικού κενού.

Πρόσθεσε, δε, ότι η τεχνική ομάδα του ΔΝΤ επέστρεψε από τις Βρυξέλλες, διευκρινίζοντας, πάντως, ότι το Ταμείο παραμένει «πλήρως δεσμευμένο» στο ελληνικό πρόγραμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης